Frågan vännerna vägrar diskutera

Av: Petra Thorén

Publicerad:
Foto: Bildbyrån

Rumskamrater, lagkamrater och nära vänner.

Men det finns en fråga anfallarna Mimmi Larsson och Stina Blackstenius inte tar upp.

– Konkurrens kommer att finnas, men det är inget vi pratar om, säger Stina Blackstenius.

Fotbollslandslagets anfallare Mimmi Larsson och Stina Blackstenius har blivit nära vänner. Under våren blev de också lagkamrater i Linköping,

Detta efter att Stina Blackstenius i brist på speltid i franska Montpellier vände hem till Sverige för att ta ny sats mot VM medan Mimmi Larsson valde att byta Eskilstuna United mot nya utmaningar inför säsongen.

Samtidigt är duon konkurrenter. De slåss om platserna i en svensk startelva i sommarens VM.

Fast det snackar de inte om på hotellrummet.

– Det är en del av att vara fotbollsspelare. Vi är väldigt bra vänner.  Hon är en stor konkurrent till mig, men självklart skulle jag unna henne att spela, säger Stina Blackstenius.

Även om det skulle ske på din bekostnad?

– Ja, det är en del av att vara i ett lag. Självklart vill jag spela och den enda jag kan göra är att prestera så bra som möjligt.

Mimmi Larsson skulle inte ha några problem med att peta Stina, säger hon.

– Nej, inget speciellt så. Vi är väldigt bra på att skilja på fotbollen och vänskapen. Det finns inget bättre än när Stina, som ser det på ungefär samma sätt som jag gör, kan ge mig feedback. Vi ser inte på konkurrens på det sättet, att hjälpa varandra tror jag är viktigare.

– Hon är en av mina bästa vänner, så vi har en jättebra relation, säger Mimmi Larsson.

Hon har tagit för sig i landslaget under vintern och gjorde bland annat hattrick mot Schweiz i Algarve cup. Stina Blackstenius har haft det tyngre, men medger att formen och självförtroendet återvänt till Linköping efter en tung period i franska Montpellier.

– Jag kommer till den här samlingen med en bättre känsla än till Algarve. Jag hade haft en skada och fick inte den speltiden jag önskat. Det var lite mentalt jobbigt att inte få kontinuitet i det, säger Blackstenius.

Sverige möte Tyskland i en vänskapsmatch på lördag på Friends Arena.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.