Officiellt: Maurizio Sarri klar för Juventus

avMakoto Asahara

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Darko Bandic / TT NYHETSBYRÅN/ NTB Scanpix

Juventus har presenterat Maurizio Sarri som ny tränare.

Italienaren lämnar Chelsea efter ett år i England och har skrivit på ett treårskontrakt med Turinklubben.

”Maurizio gjorde det tydligt hur mycket han ville återvända till sitt hemland”, säger Chelseas klubbdirektör Marina Granovskaia.

60-årige Maurizio Sarri har länge kopplats ihop med det vakanta tränarjobbet i Juventus. Mer eller mindre från att Massimiliano Allegri lämnade posten efter den gångna säsongen.

I dag (söndag) blev det till slut officiellt att Sarri tar över ”Den Gamla Damen” och återvänder till Italien.

Succé i Napoli

Detta efter blott ett år i Chelsea, där det blev en tredjeplats i Premier League och en Europa League-titel.

Innan dess var Sarri bland annat i Napoli, där han bidrog starkt till att göra klubbens från hans hemstad till en toppklubb under sin tid i Neapel.

”Och från och med i dag, kommer han ta över tyglarna i Juventus med ett kontrakt som sträcker sig till 30 juni, 2022”, skriver Serie A-mästaren, som kunnat titulera sig det åtta raka säsonger, på sin webbplats.

Ville flytta hem

Sarri hade egentligen fortfarande två år kvar på sitt avtal med Chelsea, men kom överens med klubben om att bryta det i förtid.

”Under samtalen vi hade efter Europa League-finalen, så gjorde Maurizio det tydligt hur mycket han ville återvända till sitt hemland och förklarade att hans orsaker till att vilja jobba i Italien igen var viktiga. Han kände också att det var viktigt att få vara närmare sin familj, och för hans äldre föräldrars välmående så kände han att han behövde flytta närmare dem”, säger Chelseas klubbdirektör Marina Granovskaia till Londonklubbens webbplats.

Tränarstolen i Chelsea väntas fyllas av klubbikonen Frank Lampard, åtminstone om man ska utgå från rapporterna i brittisk press.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM