Nilla Fischer om petningen: Tycker jag borde varit med

Landslagsveteranen Nilla Fischer var petad i den senaste truppen i Algarve.

35-åringen tyckte inte att Peter Gerhardssons beslut var det rätta.

– Jag själv tyckte att jag borde ha varit med, säger Fischer till Expressen.

Nilla Fischer räddade bollen på mållinjen och bidrog i allra högsta grad till VM-bronset med landslaget förra sommaren. Därefter gjorde veteranen comeback i damallsvenskan och Linköping.

Naturgräset i Wolfsburg byttes mot konstgräset i Linköping vilket hon tror har påverkat kroppen. Det blev bara tre matcher med LFC innan hälsenan satte stopp. Den har hon aldrig haft problem med tidigare, trots hårdare belastning och träning i Tyskland.

– Då tänkte jag ändå att det här kommer gå över om ett par veckor. Men det gjorde det inte. När hälsenan var bättre fick jag känning i ett knä och efter det började foten krångla, säger hon i en intervju med Expressen.

Blev besviken över petningen

Efter årsskiftet blev skadeproblematiken mindre och målet var ännu en resa med landslaget till Algarve cup. Men när förbundskaptenen Peter Gerhardsson presenterade truppen saknades Nilla Fischers namn.

Stressande med tanke på den hårda konkurrensen, menar hon själv.

– Jag blev besviken. Mitt mål var att få åka med till Algarve. Jag förstår Peters motivering, att jag hade spelat för lite, samtidigt som jag själv tyckte att jag borde ha varit med. Och så ska man väl alltid tänka, som att man alltid ska se sig själv som en startspelare. Den inställningen tycker jag att man ska ha, säger hon till Expressen.

Nilla Fischer berättar vidare att hon inte är klar med landslaget och att hon siktar mot OS, nu uppskjutet till 2021.

– Jag känner att jag är på väg tillbaka till toppform. Och då är jag en jävligt bra fotbollsspelare, säger Fischer.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.