Celiks attack mot Andreas Alm: ”Han hånade mig”

Mervan Celik och Andreas Alm.
Mervan Celik och Andreas Alm.

GÖTEBORG. Häcken mot Gais i ett derby i Svenska Cupen.

Då går före detta Häckenspelaren Mervan Celik, 29, numera i Gais, till stenhårt angrepp mot Andreas Alm.

– Det var nästan som att han jävlades med mig. Att han hånade mig, säger Celik till GP om Häckentränaren.

Sommaren 2017 återvände anfallaren Mervan Celik till allsvenskan efter åren som utlandsproffs i Skottland, Italien och Turkiet.

Men tiden i Häcken blev inte vad han hade tänkt sig. I en stor intervju i Göteborgs-Posten pekar anfallaren mot att Häckentränaren Andreas Alm var den stora orsaken till det.

Efter att ha varit i dålig fysisk form tränade Celik upp sig men fick det inte att lossna i sina sju matcher från start och 14 inhopp i allsvenskan 2018 som bara resulterade i ett mål.

Islossningen kom i Svenska Cupen för ett år sedan. I de två första gruppmatcherna mot Brage och Rosengård svarade Celik för fem mål för Häcken.

Då hade anfallaren även gjort fyra mål mot Växjö United hösten 2018 när Häcken när blev klart för gruppspelet i cupen.

Petad efter fem mål

– Jag var stekhet i cupen förra våren. Jag gjorde fem mål på en och en halv match direkt i början. Jag gjorde fyra mål mot Brage och ett mot Rosengård. Sedan bytte han (Andreas Alm) ut mig i halvtid mot Rosengård, efter det blev det mest bänken. Jag hamnade där utan någon förklaring. Jag blir arg när jag tänker på det. Jag kokar inombords, att man kan behandla en spelare så som han gjorde. En spelare som levererade och gjorde fem mål på en och en halv match, ändå fick jag börja på bänken resten av cupmatcherna, säger Celik till GP.

Efter segern i cupsemifinalen mot Djurgården riktade Celik offentligt kritik mot Andreas Alms laguttagning i Sportbladet.

Under våren i allsvenskan sedan under 2019 blev det i stort sett bara kortare inhopp utan någon succé för anfallaren.

Celik menar att han helt tappade tålamodet med sin dåvarande tränare Andreas Alm i samband med cupfinalen Häcken spelade (och vann 3–0) mot AFC Eskilstuna i slutet av maj.

– Han tog in mig i sista minuten. Vi ledde med 2–0 i andra halvlek och vi hade kontroll på matchen. Jag fick ändå bara hoppa in i slutminuten … då tänkte jag, ”Nu får det räcka”. Jag kände att det var personligt. Det blev droppen för mig. När jag hade bidragit så mycket i cupen som jag hade gjort och så fick jag ändå inte spela mer än en minut i finalen. Det var personligt. Det var nästan som att han jävlades med mig. Att han hånade mig. Då tänkte jag: ”Nej, det går inte längre. Jag kan inte vara här”, säger Celik som i somras flyttade från Häcken till turkiska Karagümrük.

Ville lämna själv

Efter bara ett halvår i den turkiska klubben återvände Mervan Celik på nytt till Sverige och Göteborg, nu till klubben där han slog igenom – Gais.

Under söndagseftermiddagen möts Häcken och Gais i Svenska Cupens första gruppspelsomgång.

Celik mot Alm, alltså.

Häckentränaren säger om anfallarens stenhårda kritik till GP:

– Tiden hos oss var ... han gjorde ett jäkla jobb med sig själv. Han kom hit och var inte särskilt bra tränad, men blev bra tränad och kämpade på väldigt länge. Han såg till att vinna cupen med Häcken och sedan lämnade han utifrån att han själv ville lämna. Det finns tråkigare avslut i historien än så. Han körde på som fan hos oss, säger den tidigare AIK-tränaren.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.