La Liga

Klimatmanisfestation och seger för Real Madrid

Av: 

Makoto Asahara

FOTBOLL

Greta Thunberg har anlänt till Madrid.

Då passade stadens fotbollsstolthet Real Madrid på att göra något de inte gjort på 52 år – som en manifestation för klimatet.

Dessutom besegrade de Espanyol med 2–0.

Real Madrid och vita matchtröjor på hemmaplan är en lika sjävklar kombination som en stickad jultröja på julafton.

Likväl valde Real Madrid att frångå traditionen under lördagens hemmamatch mot Espanyol – av samma anledning som en viss Greta Thunberg befinner sig i den spanska huvudstaden.

Första gången sedan 1967

I och med FN:s pågående klimatmöte i staden, där den svenska klimatkämpen närvarar, så valde Real Madrid att spela i sina gröna tredjeställ i ett ställningstagande för miljön.

Något som innebar att de spelade i annat än vitt på Santiago Bernabeu. Enligt spanska fotbollskontot La Liga Lowdown på Twitter är det första gången Real Madrid gör det på 52 år. Den senaste gången var mot Ajax 1967.

Franska matchhjältar

Och trots ovana ”hemmadräkter” kunde Zinedine Zidanes manskap ta tre poäng. Detta tack vare ett par landsmän till tränaren.

Mittbacken Raphael Varane inledde målskyttet i den första halvleken med ett kyligt avslut. Och den mer vane målskytten, och anfallaren, Karim Benzema ökade på med dryga tio minuter kvar av ordinarie tid. Den tredje fransmannen på planen, Ferland Mendy, blev utvisad i stället.

Oavsett gav det en 2–0-seger som, åtminstone för stunden, tar upp Real Madrid i serieledning i La Liga.

– En tuff match. Jag tycker vi försökte spela men saknade den sista skärpan i dag, säger målskytten Varane i C Mores sändning.

ANNONS

Se alla matcher från Serie A och La Liga på C More. Beställ här!

Extern länk från C More

Beställ här

Publisert:

LÄS VIDARE

Frändén: Real var tvungna att vinna El Clásico

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

La Liga

Real Madrid CF

Greta Thunberg

Karim Benzema

Fotboll