Experternas lag i nya PL vår 2020

Nu är det äntligen dags för vårsäsongen av Sportbladets populära Premier Manager.

Våndas du över vilka spelare du ska välja?

Här guidar Frida Fagerlund och Kalle Karlsson dig genom spelardjungeln.

Frida Fagerlund om sitt lag

Är inte helt nöjd med mitt lag kanske men förhoppningsvis rullar slantarna in allt eftersom så att jag kan uppgradera några positioner. Det är vanskligt att välja Emerson eftersom han inte lär spela varje vecka men han kostade å andra sidan knappt någonting alls så det får bära eller brista. Kovacic har haft en fantastiskt fin höst och har dessutom börjat göra mål på sistone (!). Både De Bruyne och Lundstram har än så länge varit riktiga poängmaskiner och säsongens mest överraskande utropstecken hittills måste vara Ihenacho. Gör Chelsea mål är det stor sannolikhet att Tammy Abraham noteras som målskytt – därför får han också en plats i min elva. 

Kalle Karlsson om sitt lag

Försökt hitta några prisvärda alternativ för att kunna få plats med ett par kanoner. Anledningen att jag sätter Dean Henderson i målet är att jag har stor tilltro till Sheffield Uniteds försvarsspel. 

Det är inte länge sedan Max Kilman spelade futsal och fotboll i amatörligan, men nu är han ordinarie i Wolverhampton på grund av skador. Joe Gomez är i superform och Alexander-Arnold är kapabel att göra poäng varje match. Brandon Williams har bättre form än Luke Shaw och borde få mer speltid framöver.

På mittfältet kan Pep Guardiola lufta Phil Foden nu när ligatiteln ändå är körd för Man City. Ismaila Sarr tar sig till många målchanser varje match medan Mason Mount alltid känns giftig. Längst fram får jag in både Mohamed Salah och Marcus Rashford. Den sistnämnde tillhör ett ojämnt lag, men hemma mot Norwich finns möjligheter att göra poäng mot ligans mest naiva försvar. De flankeras av formstarke Alireza Jahanbakhsh från Brighton. Jahanbakhsh lär få förnyat förtroende av Graham Potter kommande veckorna.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

ÄMNEN I ARTIKELN