Efter VM-succén – storlagen flyttar till jättearenorna

Reporter: Emil Eiman Roslund

Publicerad:
Uppdaterad:

Fotbolls-VM 2019.

Ett världsmästerskap fyllt med rekord.

Som gjort att Manchester Citys och Chelseas damlag kommer att spela sina ligapremiärer på Stamford Bridge och Etihad Stadium.

England lämnade VM i Frankrike utan medaljer, men kommer hem till ett land där intresset för ”The Lioness” nått nya höjder, semifinalen mellan England och USA hade 11,7 miljoner tv-tittare – rekord i Storbritannien för damfotboll samt årets mest sedda program hittills.

Något som nu gjort att Manchester City och Chelsea på nytt vill testa ett större intresse för damfotboll på klubbnivå.

Flyttar till herrarenor

För de har bestämt sig för att spela sina säsongspremiärer i Women’s Super League (engelska högstaligan) på klubbarnas herrarenor. Den sjunde september ska City möta Manchester United i ett derby på Etihad Stadium som har kapacitet på 55 000 åskådare, och dagen efter ska Chelseas Londonderby mot Tottenham avgöras på Stamford Bridge som tar 41 000 personer.

– Jag tror att vi befinner oss i ett läge där lagen kan förvänta sig att spela oftare på stora arenor. Inte varje vecka, men det är något vi strävar mot att göra, säger Chelseas tränare Emma Hayes.

Foto: AP

1500 såg senast

Manchester Citys damer har tidigare spelat en match på Etihad, då var det färre än 1500 åskådare i ligacupen mot Everton 2014. Lite mer än dubbla publiksiffran var det på Stamford Bridge när Chelseas mötte Wolfsburg i Champions League 2016.

Gratis inträde

Chelseas kommande ligapremiär kommer att ha gratis inträde, medan de som 16 år och yngre får se Manchester Citys derby kostnadsfritt.

I vanliga fall spelar Chelseas damer på Kingsmeadow, kapacitet på 5000 personer, och Manchester Citys damer spelar annars på Akademistadion precis intill Etihad med en kapacitet på 7000 personer.

PODD: Sammanfattning av fotbolls-VM i Frankrike 2019

I dagens Aftonbladet Daily sammanfattar vi fotbolls-VM i Frankrike.

Hur var Sveriges insats, kan några rå på regerande mästarna USA och vilken betydelse har den här turneringen för kommande mästerskap?
 Lyssna här  iTunes (iPhone)  Acast  Spotify

Lyssna på podden genom att
⬇️ klicka på PLAY-knappen

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN