Allsvenskan i fotboll 2019

Rasmus Elm: Den här jävla pyrotekniken…

Av: 

Robert Laul

FOTBOLL

KALMAR. En första halvlek som blev över 62 minuter lång.

Efteråt var Rasmus Elm kritisk till supportrarnas agerande – och båda lagens tränare höll med om att det blev fel.

– Den här jävla pyrotekniken…, säger Elm.

Matchen på Guldfågeln arena mellan Kalmar FF och AIK inleddes med en supporterprotest – 20 tysta minuter. Ytterligare ett inlägg i konflikten mellan supportrar och polis.

Därefter fylldes arenan med rök från AIK-fansens pyroteknik och matchen bröts i två omgångar sedan arenans brandlarm gått. Totalt blev första halvlek 62 minuter lång.

– Jag orkar inte…den här jävla pyrotekniken, säger Rasmus Elm efteråt och skakar på huvudet:

– Att det ska behöva brytas matcher för det, det är inte värt det, jag tycker bara det är skit. Att det ska behövas brytas matcher för att någon hejar på ett lag tycker jag är värdelöst.

Kalmar-mittfältaren fortsätter:

– Sedan att de (fansen) har passion som de säger, det köper jag, men det ska inte gå ut över själva fotbollsmatchen, det tycker jag inte.

Gjorde det det i dag?
– Ja på något vis. Sedan om det gynnade oss eller dom det vet jag inte men matchen bröts och första halvleken blev 65 minuter.

62 minuter.

– Ja, det ska den inte behöva bli. Det är bra med passionen om man kan hålla det inom vissa gränser, men det får inte gå överstyr så att det går ut över åskådarna. Det får inte bli åt det hållet mer, säger Rasmus Elm.

Även på presskonferensen efter matchen kom ämnet upp.

”En lång match”

AIK:s tränare Rikard Norling:

– Det har förekommit bengaler förr och det blir väl lite speciellt med den här tajmingen. Först tyst i 20 minuter, sedan drar man igång pyroteknik som man inte får göra och det blir så illa att det kommer åt branddetektorerna och det går ett larm. Sedan får brandkåren titta så att det inte brinner någonstans och så blir det bara fel, säger Norling och tillägger:

– Det var en lång match och vi ska spela match i Armenien om tre dagar. Det var som att spela en förlängning.

Magnus Pehrsson, Kalmar FF:

– Det blir inte rätt metod att komma i ordning med problemet. Det blir ett spelstopp och en 60-minutershalvlek som känns rätt lång.

AIK vann matchen med 1–0 efter mål av Chinedu Obasi och Kalmar dras nu allt mer in i bottenstriden.

– Där vill man inte vara så klart. Vi har varit där några gånger innan och man kommer aldrig att vänja sig vid det. Vi äldre gör allt vi kan för att dra med folk och pusha och peppa, säger Rasmus Elm som ändå är långtifrån uppgiven:

– Får vi in några bollar kan det lossna helt. Vinner vi tre i rad är vi inte i närheten av det där längre. Ännu så länge ska vi ska jobba på och tro på det vi gör, för det känns ändå som vi har en bra idé på gång och har fått ordning på mycket runtomkring. Men vi måste ha poäng, så enkelt är det, säger Rasmus Elm.

ANNONS

Fynda kläder, skor och allt till träningen på Nikes vinterrea

Extern länk från Nike

Shoppa här

Publisert:

LÄS VIDARE

Tunga skador i AIK – osäkert inför Champions League

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Allsvenskan i fotboll 2019

Allsvenskan i fotboll

AIK Fotboll

Kalmar FF