Tvingas ha namnskyltar i matchen på Boovallen

Boo FF och Tyresö FF:s aktion efter förbuden på Boovallen

Matchknattarna bar in skyltar med spelarnas namn.
Matchknattarna bar in skyltar med spelarnas namn.

Högtalarsystemet på Boovallen får inte användas efter att grannar klagat på buller.

När finallagen i Victoria Cup kom ut till avspark tvingades arrangören använda skyltar för att presentera spelarna för publiken.

– Det är ju en rolig lösning men jag önskar att vi hade kunnat använda högtalarsystemet, säger ordföranden i Stockholms fotbollsförbund Lars Ekholmer.

Sportbladet har under våren och sommaren granskat bullerhotet mot idrotten. Detta sedan en dom i Mark och miljödomstolen i Nacka beordrat strikta öppettider på Boovallen utanför Stockholm.

Anledningen är att ljudet från de idrottande barnen överstiger riktvärdena för industribuller vid fasaderna på intilliggande hus. Ett gränsvärde som används trots att det aldrig varit avsett att appliceras på lek och idrott.

Klev in med namnskyltar

Nacka kommun har nu sökt prövningstillstånd till Mark och miljööverdomstolen i en process som blir prejudicerande och kan påverka idrottsanläggningar över hela landet. På Boovallen fortsätter samtidigt lagen sin kamp mot förbuden.

När finalen i Victoria Cup spelades klockan 13:00 i söndags fick hemmalaget Boo FF inte använda högtalarsystemet, då domstolen slagit fast att det bara får brukas fyra gånger per år under Nackamästerskapen och på Boo FF-dagen. Istället för att spelarna presenterades i högtalarna blev därför lösningen att lagen marscherande in med matchknattar och namnskyltar.

”Hade önskat ett undantag”

– Spontant tyckte jag att det var jävligt roligt gjort. Det var kreativt, säger ordföranden i Stockholms fotbollsförbund Lars Ekholmer som samtidigt är allt annat än road över att den kreativiteten krävs.

– Man ska inte behöva göra så här när det finns en högtalaranläggning man kan använda. Utifrån läget man hamnat i var det ju en rolig lösning men jag hade gärna sett att de kunnat göra ett undantag och fått använda högtalarsystemet.

Tyresö FF vann finalen efter 1–1 och straffläggning.

Allt om Boovallen-konflikten:

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.