”Bara Malmö som tänkt sig att de ska ha avgjort”

Thomas Lagerlöf är nöjd.
Thomas Lagerlöf är nöjd.

Rivalerna tror inte att de kommer att palla pressen mot IFK Göteborg.

Men Djurgården trivs med läget.

– Det är väl bara Malmö som pratar om att de har tänkt sig att de ska ha avgjort när det är fem omgångar kvar, säger tränaren Thomas Lagerlöf. 

Efter Hammarbys 2–0-seger mot Malmö FF är den allsvenska guldstriden vidöppen med alla fyra topplag på 59 poäng. Djurgården har dock chansen att gå upp i ensam serieledning vid poäng på bortaplan mot IFK Göteborg. 

Hammarby och Malmö tror dock att rivalen kommer att få det tufft. 

– Jag tror att de kommer att pissa på sig. De har mycket att förlora nu. Vi har lagt så mycket press på dem och det mentala i fotboll är mer än folk tror och jag tror att det kommer påverka dem mycket, sa Nikola Djurdjic efter seger mot Malmö. 

– Det är en match som Djurgården ska vinna om man kollar tabellen. Men det är en tuff match och där kan allt hända. Det skulle förvåna mig om inte sex poäng räcker (för oss att ta guld), säger Markus Rosenberg

Fem spelare riskerar avstängning

Djurgården vill dock inte vara någon annanstans än där de är.

– Alla pratar om press, men inför säsongen pratar man om att man vill vara med när det drar ihop sig. Det är väl bara Malmö som pratar om att de har tänkt sig att de ska ha avgjort när det är fem omgångar kvar. Det är synd att tycka att det är jobbigt att man är med, man vill ju vara med, säger tränaren Thomas Lagerlöf. 

Djurgården har bara förlorat fyra matcher den här säsongen. Den senaste kom i derbyt mot Hammarby senast.

– Det gäller att studsa tillbaka direkt som vi gjorde efter AIK-förlusten, gör vi det ser jag inga problem. Vi har kunnat studsa tillbaka bra tidigare och gruppen känns bra, säger Haris Radetinac.

Ett litet orosmoment för Djurgården är dock att fem nyckelspelare, Marcus Danielson, Jesper Karlström, Astrit Ajdarevic, Jonathan Ring och Fredrik Ulvestad, alla riskerar avstängning i nästa match vid ett gult kort mot ”Blåvitt”. 

Vilket lag vinner allsvenskan? Vilken spelare blir avgörande?

Tyck till här.

Skriv inlägg

 • Dif har fått 1 straff med sig i år. Vi har fått fler straffar mot sig än Malmö., Aik och Hammarby. Snacka om domarbedömningar. Varför är det inget snack om detta??

  Harald

 • Beror på vilka domare som kommer att döma. Se bara ikväll.

  Bo Björk

 • Om nu dif inte förlorar poäng mot ÖSK - inte alls omöjligt med tanke på hur man spelade ikväll - eller Norrköping, så blir snackisen efter detta endast om hur dif vann genom ett par domarmissar.Lär ge en bitter eftersmak.

  Karl

 • Skönt att för en gångs skull få domsluten med sig, känns ju löjligt med straffstatistiken som var uppe tidigare på tapeten. Nu är det dags för Bajen och övriga att knipa igen och rätta in sig i ledet. Djurgården vinner mot ÖSK då Bajen kommer kryssa mot Östersund och Malmö AIK likadant. Klart på måndag

  Jensa

 • tufft in i det sista Mff eller dif vinner

  baloo
Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.