Bosse Andersson kritiserar Svff: ”Bara i Sverige det kan ske”

Publicerad 2024-05-05

VÄSTERÅS. Djurgårdens sportchef Bosse Andersson är en av deltagarna i TV4:s tv-program ”Förrädarna” – och missade cupfinalen på grund av inspelningen.

Nu riktar han kritik mot svenska fotbollförbundet för att de ändrade speldatum på cupfinalen.

–Det är bara i Sverige det kan ske, säger han.

Följ ämnen

Det var i förra veckan som Djurgårdens sportchef Bosse Andersson gick in TV4:s program Förrädarna, där han är en av deltagarna.

Därmed så missade han att vara på plats på cupfinalen som spelades den 1 maj. Den skulle egentligen ha spelats den 9 maj, vilket hade gjort att Andersson skulle kunnat vara på plats i Malmö, där finalen spelades.

Nu är inspelningen över och Andersson var tillbaka och såg Djurgården vinna med 2–0 mot Västerås SK på Hitachi Energy Arena.

Efter matchen ville han inte bekräfta något gällande att han är en av deltagarna i Förrädarna, men han riktade kritik mot Svff för att de ändrade datum.

– Jag har varit på semester. Det är mycket spekulationer. Jag hade en resa och varit bortrest. Något annat kan jag inte bekräfta. Jag vet att det spekulerats om något program, säger han.

Bosse Andersson.

”Otroligt tråkigt”

Hur var det att missa finalen?

– Det är ju så att när man planerar någonting och göra någonting och så är datumet satt till 9 maj och sen flyttar man den 1 maj, det är otroligt tråkigt, när man har planerat någonting.

– Det är bara i Sverige som man kan göra det, flytta ett datum så. Har man fått ett datum då spelar man då och då får man göra det på en reserv-arena i så fall.

Det är kritik mot Svff?

– Kritik? Ska man spela den 9 maj måste man ju planera för det, heller hur? Sen flyttar man den till 1 maj.

– Det är bara i Sverige det kan ske.