Hammarby om Nathaniel Adjei-affären

Publicerad 2024-05-20

Hammarby kan gå miste om drygt 80 miljoner kronor – sedan Nathaniel Adjei åkt ur Ligue 1 med Lorient.

Sportchefen Mikael Hjelmberg tror på ny affär.

– Jag tänker rimligtvis att hans värde borde vara högre nu, säger han.

Följ ämnen

Mittbacken lämnade Hammarby på lån med köpplikt för Lorient i januari. Den franska klubben kan aktivera den när de vill under låneperioden (till 30 juni), men optionen var obligatorisk om den franska klubben skulle hålla sig kvar i Ligue 1.

I går stod det klart att man åkt ut.

Frågan är om affären blir av ändå eller om Hammarby går miste om drygt 80 miljoner kronor.

– Det vet inte jag. De (Lorient) har nog ganska mycket att fundera på tror jag, och framför allt är de nog oerhört besvikna och nedstämda. Vi har inte haft någon dialog med Lorient under gårdagen och i dag, men kommer säkert ha det. Om inte i veckan, så i närtid, säger Hammarbys sportchef Mikael Hjelmberg.

Mikael Hjelmberg tror på ny Adjei-affär.

”Om du ber mig gissa...”

De dryga 80 miljonerna hade varit en rekordtransfer för Bajen.

– Skulle det vara så att ingen annan heller känner att de vill lägga de pengarna, då kommer han tillbaka. Han behöver såklart semester nu, sen kan han återregistreras till Hammarby den 2 juni när fönstret öppnar, om det inte hänt något annat fram tills dess då.

Hjelmberg verkar inställd på att inte se Adjei spela match igen för Hammarby.

– Jag vet om att det finns ganska stort intresse för honom därute. Om du ber mig gissa skulle jag tro att han inte spelar i Hammarby i höst.

Några konkreta bud har inte ha kommit in på ghananen, men blir det ingen flytt till Lorient hoppas Bajen kunna få in ännu större pengar.

– Jag tänker rimligtvis att hans värde borde vara högre, efter 15 matcher i franska högstaligan. Det hade han inte gjort när vi ingick den affären, jag tror inte han har blivit en sämre spelare heller.

Lorient åkte ur Ligue 1.

Kan behöva sälja annan spelare

Har klubbar hört av sig till er?

– Inte till oss, men till agenterna och där har vi hört att flera klubbar är genuint intresserade. Sen avslutades ligan i går så jag fattar att de kommer ta lite tid innan vi hör konkreta förfrågningar.

Vad skulle det betyda för er att inte få in omkring 80 miljoner som ni räknade med?

– Det betyder att vi får en oerhört bra mittback till i truppen, vilket såklart är bra. Sen innebär det att det är någon annan spelare vi kanske kommer behöva sälja. Vi har några sådana i truppen också, så jag är inte särskilt oroad.

Hammarby har två matcher kvar av vårsäsongen innan sommaruppehållet.