”Bättre än Neymar” – nu gör han debut i City

Publicerad:
Uppdaterad:
Neymar och Gabriel Jesus.
Foto: TT
Neymar och Gabriel Jesus.

FOTBOLL

De brasilianska legendarerna höjer honom till skyarna – bland annat Pelé som beskriver honom som bättre än Neymar.

I helgen får Gabriel Jesus – till sist – debutera i Manchester City.

– Han kommer bli vår nästa stora nummer 9, säger den gamle landslagsanfallaren Romario.

Övergången blev officiell redan i somras. Men det är först nu som Brasiliens nye storstjärna är aktuell för debut i Premier League.

Gabriel Jesus, 19, ville innan ankomsten till Manchester City först spela hem ligatiteln till Palmeiras, något han nu har lyckats med.

Kontraktet med den engelske storklubben började gälla den 1 januari men trots det har debuten dragit ut på tiden. Först till helgen är Jesus spelklar och väntas göra sin första match hemma mot Tottenham på Etihad Stadium.

– Jag vill vinna titlar och Manchester City är en klubb som är van vid att vinna, säger Gabriel Jesus till sin nya klubbs hemsida.

”Den bästa vi har”

Anfallaren må ha en del att bevisa på europeisk mark men det är med tunga referenser som den brasilianske OS-guldmedaljören tar sig an Spurs på lördag.

Enligt landets störste fotbollsikon, Pelé, finns det ingen mer framstående i ”Seleção” för närvarande, inklusive superstjärnan Neymar. Åtminstone baserat på hur 76-åringen citerades i ESPN för drygt en månad sedan.

– Just nu är han den bästa spelaren vi har. Jag tror fortfarande att han kan bli mycket bättre. Han kommer bli mer erfaren ju fler internationella matcher han spelar och även nu när han kommer till Europa. Fotbollen där är hårdare, så han kommer växa, sa Pelé.

Hyllas av Romario

En annan som lovordat Jesus är Romario, som sänkte Sverige i semifinalen i VM 1994 där Brasilien blev världsmästare.

– Efter allt han gjort i Palmeiras tröja och Brasilien så kan jag säga att han kommer bli vår nästa stora nummer 9. Han är en pojke och har precis inlett sin karriär, men han är redan på god väg och är en hårt arbetande kille, säger Romario enligt Sky Sports och tillägger:

– Till nästa VM, om allt faller väl ut, kommer vi vara väldigt nöjda med vårt anfall.

Gabriel Jesus gjorde 17 mål under den gångna säsongen och har tagit en fast startplats i det pågående VM-kvalet för Brasilien.

Manchester City tar emot Tottenham på lördag klockan 18.30.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.