Obasi inför returen: ”Klart det är tufft”

Av: Simon Sjöstrand

Publicerad:
Uppdaterad:

Chans att göra comeback i AIK-tröjan på torsdagen.

Då är frågan hur pigg Chinedu Obasi, 31, är efter de senaste dagarnas långa resor.

– Det är klart att det är lite tufft, säger nigerianen till AIK Play.

Foto: CARL SANDIN / BILDBYR N

För en vecka sedan kom beskedet som fick AIK-supportrarna att jubla. Chinedu Obasi, 31, är tillbaka i klubben efter att ha gjort succé i laget under sin korta sejour i allsvenskan i höstas (sex mål och fyra assist på tio matcher).

Även lagkamraterna var snabba med att hylla nigerianen.

– Det är den bäste spelaren jag har spelat med. Alla får självförtroende av det. Han är på en helt egen nivå, sa Daniel Sundgren efter 1–1-matchen i första mötet med Braga.

”Bäst i allsvenskan”

– Håller han samma nivå som han gjorde när han lämnade, vilket jag tror att han gör, så är han allsvenskans bäste spelare. Det är en sjukt bra förstärkning för oss, sa Johan Blomberg.

Efter att ha spenderat de senaste månaderna i kinesiska Shenzhen FC gjorde Obasi sin första träning med AIK på tisdagen.

– Det är fint att vara tillbaka och få träffa mina gamla lagkamrater. Jag är lite jet-lagad, men annars är jag fysiskt redo, säger 31-åringen till AIK Play.

På torsdagen kan han göra comeback i AIK-tröjan.

Anfallaren flög med laget till Portugal under onsdagen och är spelklar till returen mot Braga i Europa Leagues tredje kvalomgång.

– Det är därför jag är en professionell fotbollsspelare. Varje gång jag kallas in för att spela förstår jag vad han (tränaren Rikard Norling) vill ha av mig. Jag kan bara försöka vara redo, säger Obasi, som anslöt till AIK först i början av veckan.

”Kommer ge mitt bästa”

– Det är klart att det är lite tufft att komma in från lång distans, jag har mycket resande i kroppen. Men får jag chansen kommer jag absolut att ge mitt bästa.

Eftersom första mötet slutade 1–1 är AIK tvingat att göra mål för att kunna gå vidare.

Rikard Norling gällande om Obasi är aktuell för att kliva in i elvan:

– Han är med i truppen och då är det en förutsättning att man ska kunna bidra i någon form. Han har spelat matcher fram till dess att han anslöt. Han kommer inte från ett lag som bara har tränat, säger AIK-tränaren till SVT Sport.

Braga–AIK börjar 22.00 på torsdag och sänds i Eurosport 1.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.