Läxar upp Mjällby: ”Det var inte bra”

Johan Mjällby, 46, rasade mot en utebliven satsning i Västerås.

Nu läxas tränaren upp av klubbledningen.

– Det var inte ett bra uttalande, säger klubbchefen Michael Campese till VLT.

I början av 2016 presenterades Johan Mjällby som ny manager för Västerås SK.

Hans första år i laget, som spelar i norrettan, slutade med en sjätteplats.

Nyligen blev Västerås en av Sveriges rikaste klubbar, i och med Victor Nilsson Lindelöfs övergång till Manchester United, men på planen går det inte som planerat.

”Missnöjd med allting”

VSK ligger på en tredjeplats, två poäng bakom Umeå som ligger på kvalplats. I söndags kom andra raka förlusten, mot Vasalund, och Johan Mjällby var allt annat än glad.

– Missnöjd? Jag är missnöjd med allting. Jag har inte fått forma eller prägla det här laget under hela min tid här nu. Vi är inte tillräckligt bra för att ligga i toppen, så är det bara. Det är sådant som jag redan har berättat för styrelsen, att vi haft orealistiska mål. Med lite skador så håller vi inte måttet, det kan vem som helst se, sa han till VLT.

”Det blev mindre bra”

Under måndagen träffades Västerås klubbchef Michael Campese och Mjällby i ett ”veckomöte” – där tränaren läxades upp.

– Jag har lärt känna Johan under snart två år och vet hur han brinner och hur gärna han vill vinna. Det vet vi allihopa i klubben. Sedan har vi konstaterat att det inte var ett bra uttalande. Jag har pratat med Johan och han förstår också att det blev mindre bra, säger Campese till VLT.

Klubbchefen ser dock inte bara negativt på det, utan menar att det grundar sig i att Mjällby ”vill jävligt mycket”.

– Frågar du Johan i dag är han nog rätt nöjd med det han fått. Som jag känner honom var det ren frustration där och då i går. Vi hade ett helt annat snack i dag, ett jäkligt bra snack. Vi är enade i det här, säger han.

Johan Mjällby gjorde 136 matcher för AIK samt 144 för skotska Celtic. Den forne mittbacken gjorde även 49 landskamper i Blågult.

Som tränare har han varit assisterande i Celtic och Bolton innan han 2016 återvände till svensk fotboll.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.