Obasi: ”Jag njuter av varje sekund i AIK”

Foto: SIMON HASTEG RD / BILDBYR N
Chinedu Obasi.

avPer Bohman

FOTBOLL

Två mål, en assist och helt överlägsen.

Chinedu Obasi är tillbaka i allsvenskan.

– Jag njuter av varje sekund i AIK, säger nigerianen efter 4–1 mot Sirius.

Före bortafajten mot Sirius hade AIK noterats för 15 mål på 16 matcher. Sämre än ett mål per match och ett hiskeligt mycket sämre facit än övriga topplag.
Sedan anslöt Chinedu Obasi till klubben. Först chippade han in ett iskallt avslut borta mot Braga i Europa League-kvalet – och väl tillbaka i allsvenskan blev det ännu bättre.

Två mål, en assist och överlägset bäst på plan när succénykomlingen Sirius enkelt avfärdades med 4–1. Efteråt hyllades 31-åringen av allt och alla på Studenternas IP.

Obasi: ”Jag försöker vara ödmjuk”

– Det känns bra att få göra mål och hjälpa laget, säger Obasi.

Överraskande att du har hittat formen så snabbt?

– Nej, jag är inte alls överraskad. Jag har jobbat hårt och vad vad jag investerat i det här. Så det är ingen överraskning.

Sirius tränare Thomas Lagerlöf kallar dig för seriens bästa anfallare.

– Det var kul att höra. Egentligen vill jag inte säga något om det, säger den djupt religiöse Obasi och fortsätter:

– Jag försöker alltid vara ödmjuk. Men jag blick också glad och uppskattar komplimanger. Det är en fin komplimang och jag är glad över att få göra något bra.

Fansen lockade hem Obasi

Efter halvåret i den penningstinna kinesiska ligan vände Obasi alltså ”hem” till AIK. Han berättar att fansen hade en avgörande inverkan på hans beslut.

– Det känns så bra att få möta fansen igen. Sedan jag lämnade har de hållit på och skrivit meddelanden till mig på sociala medier. Jag njuter verkligen av varje sekund av tiden i AIK.

Nigerianen, med meriter från VM och tiotalet säsonger i tyska Bundesliga, menar att han alltid haft AIK och Stockholm i tankarna.

– Jag har alltid haft en speciell relation till fansen här. Klubben har alltid funnits i mitt hjärta och när möjligheten att komma tillbaka uppkom så tänkte jag: "varför inte?"

Han har dock inte så bra koll på allsvenskan...

– Jag kan inte alltid namnen på lagen vi möter. Då skrattar mina kompisar åt mig: ”Vaddå inte vet vilket lag du möter”? Då skrattar jag bara tillbaka. Jag kan inte tänka på såna saker.

”Obasi är klass”

Obasis återkomst har tydliga synergieffekter: de två övriga anfallarna, Henok Goitom och Nicolas Stefanelli, stod för varsitt mål i matchen mot Sirius.

– Superglad över att till slut få göra mål. Jag är glad över det. Att spela med Henok och Obasi är ruggigt roligt. Det är två superanfallare och jag njuter av det, säger Stefanelli.

Henok Goitom, som något oortodoxt bröstade in en boll i mål till 4–1 för AIK, hyllar samarbetet med Obasi:

– Obasi är klass. Han är faktiskt en komplett anfallare.

Ni trivs bra ihop?

– Smarta spelare kommer ofta bra överens. Vi tänker likadant. För du vet: lika barn leker bäst.

Rikard Norling syn på sin anfallsuppsättning?

– Det är en dröm...

ARTIKELN HANDLAR OM