Vännen i PSG: ”Inte hämtat oss efter Ibra”

avMartin Tolén

Foto: TT
Maxwell om att Zlatan Ibrahimovic lämnade PSG

Zlatan Ibrahimovic lämnade PSG.

Nu berättar nära vännen Maxwell om avsaknaden av svensken i laget.

– Vi har inte hämtat oss efter att Ibra lämnade förrän nu.

Att Zlatan Ibrahimovic och Maxwell är goda vänner är ingen hemlighet.

Duon delar, förutom agenten Mino Raiola, spel och titlar tillsammans i Ajax, Inter, Barcelona och Paris Saint-Germain.

– När Zlatan kände sig hjälplös sov han hemma hos mig i två tre veckor. Han sov på en madrass på golvet. Vi var två unga människor som träffats i en främmande stad och åt pizza och korv. Vi hade tur eftersom vår agent (Mino Raiola reds anm.) hade en restaurang i stan. Det var knappast hälsomat, men är man 20 år gammal så funkar det, har Maxwell sagt om deras gemensamma tid i Ajax.

”Annorlunda utan Zlatan”

Men nu är duon splittrade.

Medan Zlatan Ibrahimovic har lämnat PSG för Manchester United är den brasilianske vänsterbacken kvar i den franska storklubben.

– PSG utan Zlatan är väldigt annorlunda från det PSG med Zlatan. Vi saknar hans tekniska kvalitet på planen och hans ledarskap utanför planen. Att han lämnade var ett väldigt hårt slag för oss, säger han enligt spanska Cadena Ser och fortsätter:

– Edinson Cavani ger oss en annan typ av spel och vi behövde ändra sättet att spela fotboll på. Vi led av det i början, men nu börjar vi att anpassa oss.

”Inte hämtat oss förrän nu”

PSG har, efter en tung säsongstart, repat sig och är med 16 omgångar kvar tre poäng efter toppduon Monaco och Nice.

– Vi har inte hämtat oss efter att Ibra lämnade förrän nu. Nu börjar vi gå mot det normala igen. I början av säsongen var det väldigt svårt, men några goda resultat har skapat en bättre atmosfär igen, säger Maxwell.