”Kim grät vid mötet med lagets tränare”

Nya uppgifter: ”De har bara Playstation i huvudet”

Foto: Bildbyrån
FOTBOLL

Kim Källström lämnar schweiziska Grasshoppers för att flytta hem.

Nu fortsätter inhemsk media att rapporterna om de tidigare okända händelserna innan det plötsliga uppbrottet.

”Med tårar i ögonen sa Källström att han inte kunde fortsätta”, skriver Blick på torsdagen.

I tisdags meddelade Grasshoppers plötsligt att de kommit överens med sin lagkapten Kim Källström om att avbryta samarbetet och nu förhandlar om att riva svenskens kontrakt. Klubben beskrev beslutet som ”en ömsesidig överenskommelse” men det föregicks enligt schweiziska tidningen Blick av meningsskiljaktigheter mellan Källström och klubbledningen som ledde till att 34-åringen blev avstängd internt.

”Avsluta karriären med grupp lärlingar”

Nu rapporterar Blick om Kim Källströms egna känslor innan uppbrottet.

Enligt tidningen ska 34-åringen förra lördagen själv ha sökt upp tränaren Pierluigi Tami för ett möte.

”Med tårar i ögonen förklarade Källström för sin coach att han inte kunde fortsätta på samma sätt. Han hade varit tvungen att avsluta sin karriär med en grupp lärlingar, där de flesta av spelarna bara har Playstation i huvudet”, skriver Blick.

Tidningen uppger att tränare Tami, som hela tiden stått på Källströms sida i diskussionerna med klubbledningen, gjorde ett fruktlös försök att få lagkaptenen att ändra sig.

”Källström återupprepade då att han hade blivit lovad av sportchefen Manuel Huber och styrelsens sportsligt ansvarige Georges Perego att GC skulle slåss om titeln men nu kämpar de för överlevnad”.

”Blev självklart överraskade”

Blick återupprepar därmed att skälet till Källströms uppbrott med Grasshoppers ska ha varit svikna löften från klubbledningen som, istället för att satsa på ligaguld, återkommande sålde lagets bärande spelare.

Nu berättar också Källströms gamla lagkamrater om förvåningen över beskedet att stjärnan lämnar mitt i säsongen.

– Självklart blev vi överraskande men vi måste acceptera att fotbollen kan fungera så här. Vi kommer sakna Kim, han var en av ligans bästa spelare, men nu kommer andra spelare få chansen istället. Nu måste hela laget ta mer ansvar, säger försvararen Alban Pnishi till Blick.

ARTIKELN HANDLAR OM