”Om vi inte skärper oss så åker vi ur”

FOTBOLL

Som regerande mästare är Leicester på god väg att gå mot en historiskt usel tabellplacering i engelsk fotboll.

Nu befarar till och med lagets danske målvakt det värsta.

– Det har varit fruktansvärt. Pinsamt, säger Kasper Schmeichel till The Guardian.

Foto: TT

Inte sedan säsongen 1937/38 har ett engelskt mästarlag åkt ur den högsta ligan i fotboll.

Då var det Manchester City som landade på 21:a plats bland 22 lag.

I år kan det mycket väl vara dags igen. Fjolårssäsongens sensationella ligavinnare Leicester är med 14 omgångar kvar av Premier League endast en poäng från nedflyttningsplats och huserar på 16:e plats.

”Det var oacceptabelt”

– Vi är en grupp spelare med dåligt självförtroende men inte utan attityd. Det är inte en bekväm situation. Det har vart fruktansvärt. Pinsamt. Det är dags för varenda en av oss – från toppen till botten av klubben – att stå upp och skärpa sig. Annars åker vi ur, säger ”The Foxes” Kasper Schmeichel.

Den danske landslagsmålvakten hade en tung söndagkväll på King Power Stadium mot Manchester United och släppte in tre mål på kort tid, varav ett var ett historiskt sådant från Zlatan Ibrahimovic.

– Första 40 spelade vi okej, men efter det var det oacceptabelt. Det är inte tillräckligt bra och summerar vår situation ganska bra för tillfället.

Kan bli sämst någonsin i Premier League

För bara ett år sedan befann sig Chelsea som regerande mästare i en liknande situation men lyfte sedermera i tabellen till en tiondeplats.

Innan dess var det mästarna Leeds som säsongen 1992/93 var nära att åka ur men slutade på 17:e plats.

– Vi kan inte prata om förra säsongen. Den är borta. Det är massor av faktorer bakom detta men säsongen har varit dålig från första början, säger Schmeichel.


Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se