Magnus Eriksson tar på sig skulden

Marcus Danielson blev syndabock.

Men efteråt tar Magnus Eriksson på sig skulden för situationen som förstörde Djurgårdens kväll.

– Jag har bett laget om ursäkt, säger lagkaptenen.

Marcus Danielsons röda kort släckte Djurgårdens hopp om en mirakelvändning mot Lech Poznan och den stora snackisen handlade om huruvida VAR gjorde rätt som klev in och körde över huvuddomarens beslut (gult kort) på planen.

Därmed hamnade en annan detalj i skymundan – nämligen Magnus Erikssons usla passning som förorsakade hela situationen.

”Bett om ursäkt”

Nu tar han på sig skulden.

– Först och främst sätter jag Mackan i en situation som jag inte vill sätta någon i. Jag har bett om ursäkt både till honom och till laget för det. Jag kan inte göra mer än så. Sen får vi det berömda VAR på det. Ett rött kort. Klart det är tufft. Om jag uppfattar domaren rätt så säger han att det är en målchansutvisning. Jag ska oavsett inte sätta Mackan i det läget, säger lagkaptenen.

Magnus Eriksson.
Magnus Eriksson.

”Inget agg”

Lagkamraterna tycker däremot inte att ursäkten var nödvändig.

– Han ska inte behöva be om ursäkt. Vi förorar som ett lag. Mange har gett oss så mycket. Han är en stor människa som tar det ansvaret, men han behöver inte be om ursäkt, säger Gustav Wikheim.

Danielson själv håller med.

– Alla missar passningar och jag vet att jag kan försvara på ett jättemycket bättre sätt så att jag inte behöver glidtackla. Misstag händer överallt så det finns inget agg mot Mange. Jag försöker de det jag kan göra bättre, säger han.

Det var tredje gången i karriären Danielson blev utvisad efter VAR-granskning. Den mest uppmärksammade utvisningen var i Blågults EM-åttondelsfinal mot Ukraina 2021.

– VAR är inte min bästa vän, konstaterar han.

– På ett sätt känner man att man viker laget, eller att man sätter dem i en jobbig situation. Det är givetvis tungt i så här viktiga matcher.

Situationen där Marcus Danielson blev utvisad.
Situationen där Marcus Danielson blev utvisad.
Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.