Sågar affären: ”Är otroligt dåligt gjort”

Ajdarevics kritik mot Elfsborg

Publicerad:
Astrit Ajdarevic och Jesper Karlsson.
Foto: PONTUS ORRE, AFTONBLADET / TT NYHETSBYRÅN
Astrit Ajdarevic och Jesper Karlsson.

FOTBOLL

Elfsborg har sålt Jesper Karlsson till AZ.

Nu kritiseras affären – av Astrit Ajdarevic.

”Otroligt dåligt gjort”, skriver han på Twitter.

Jesper Karlsson har varit det stora utropstecknet i allsvenskan den här säsongen. I går, fredag, blev det officiellt att han lämnar Elfsborg för holländska AZ Alkmaar.

Karlsson var på plats i Holland för slutföra affären. Mindre än 24 timmar senare spelade han match för Elfsborg – och blev målskytt.

– Det var lite konstigt. Jag åkte dit 05.00 i går, gjorde läkarundersökning, träffade laget, tränarna, sportchefen och allihopa och skrev på. Det blev ganska sen hemkomst i går. Det var en lång dag, säger stjärnan efter 1–1-matchen mot Djurgården.

Sågar affären

Enligt Sportbladets uppgifter får Elfsborg 27 miljoner kronor för succéspelaren. För lite, anser Astrit Ajdarevic. Mitt under matchen kom den förre Djurgårdsspelaren med skarp kritik mot affären.

”Jag förstår att det är tuffa tider för fotbollsmarknaden. Men att sälja Jesper till AZ för bara 27 milj är så otroligt dåligt gjort. Underhållning på alla plan. Grattis AZ”, skriver han på Twitter.

Han fortsätter:

”Hade Elfsborg haft bra ekonomi och inte varit Covid tider så hade man kunnat blanda in fler lag i leken. Man säljer inte en så bra och viktig spelare i svenska måttmätt så billigt. Finns klart mycket sämre spelare som gått för mer än så.”

”Då ska man sälja”

Efter matchen mellan Djurgården och Elfsborg togs ämnet upp med Djurgårdens Haris Radetinac.

Säljer Elfsborg sin guldchans?

– Om jag ska vara riktigt ärlig så tänkte jag aldrig på att de skulle vara där uppe i toppen. Nu är de med och det är ett jobbigt lag att möta, men jag ser inte dem som guldfavoriter.

Är 27 miljoner ett rimligt pris?

– Jag vet inte hur marknaden är med corona, men får man 27 miljoner för en spelare i allsvenskan tycker jag att man ska sälja, säger Radetinac.

Klart är i alla fall att Jesper Karlsson är nöjd med sin flytt.

– Så fort jag hörde AZ kändes det rätt i magen så det var inget svårt val. Jag har alltid haft i huvudet att jag vill spela i Holland. Det är mycket offensivt och lite den spelstilen jag är, säger han.

23-åringen ansluter inte till sin nya klubb förrän i slutet av månaden.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.