Victoria Svensson

Tidigare landslagsstjärnan letar nytt tränarjobb: ”Jag vill högst upp”

Av: 

Jonna Andersson

FOTBOLL

Spelarkarriären resulterade i fyra SM-guld och två mästerskapssilver. Nu fortsätter jakten på nya titlar – men från sidlinjen.

Den tidigare landslagsstjärnan Victoria Sandell letar tränaruppdrag på högsta nivå.

– Precis som jag var som spelare är jag också som tränare. Jag vill högst upp.

Den tidigare landslagsstjärnan Victoria Sandell, 43, står nu till arbetsmarknadens förfogande. Efter två år som huvudtränare i det tidigare damallsvenska Tyresö FF letar Sandell nya tränaruppdrag.

– Jag har trivts jättebra i Tyresö och det har varit två lärorika år. Men min dröm är att vara tränare i damallsvenskan, säger Victoria Sandell.

Letar nya tränaruppdrag

Med endast två matcher kvar av säsongen ligger Tyresö på en andraplats i division ett och går mot klubbens bästa placering sedan den damallsvenska eran. Sandells kontrakt går ut sista oktober men redan nu har hon sett sig för efter nya uppdrag.

– Jag har haft lite möten och har några fler inbokade framöver. Som det ser ut nu kommer jag inte att flytta från Stockholm, men att pendla är ett alternativ. Vi får se var det landar.

Inte aktuellt med landslag

Även om huvudtränare på elitnivå är det den tidigare landslagsstjärnan längtar efter är hon öppen även för andra tränarroller inom elitfotbollen. Landslagsuppdrag verkar inte vara aktuellt i nuläget.

– Jag har varit förbundskapten för F16-landslaget men känner spontant att det är klubbuppdrag jag är ute efter. Där kan man påverka varje dag och varje vecka.

Skulle du tacka ja till ett uppdrag inom herrfotbollen?

– Skulle det finnas intresse skulle jag inte säga nej. Men det är damfotbollen jag brinner för och känner att jag på något sätt vill betala tillbaka till, säger Victoria Sandell.

Få kvinnliga tränare

Kvinnliga tränare är en bristvara på elitnivå generellt. Herrallsvenskan är totalt dominerad av manliga tränare och i damallsvenskan finns bara två kvinnliga tränare – Elísabet Gunnarsdóttir i Kristianstad och Maria Nilsson i Växjö.

– Det skriks efter damtränare. Jag hoppas därför, när det nu finns kvinnliga tränare med utbildning, att klubbarna tar chansen och anställer dem, säger Victoria Svensson.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion. Till Oddset. Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

LÄS VIDARE

Göteborg förlänger inte med Emma Berglund

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Victoria Svensson

Tyresö FF

OBOS Damallsvenskan i fotboll

Fotboll