Blåvitt-stjärnan såld till Ferencvaros

Av: Fredrik Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:
Giorgi Kharaishvili.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Giorgi Kharaishvili.

FOTBOLL

Giorgi Kharaishvilis tid i IFK Göteborg är över.

24-åringen är klar för ungerska Ferencvaros.

2018 anslöt Giorgi Kharaishvili, 24, till IFK Göteborg från georgiska FC Saburtalo. Året därpå blev övergången till Blåvitt permanent. Men nu är 24-åringens tid i IFK över, då Blåvitt meddelar att man sålt Kharaishvili till ungerska Ferencvaros.

– Giorgi har haft en väldigt fin utvecklingskurva sedan han kom till oss för tre år sedan. Han har vuxit både som person och som spelare under sin tid i IFK Göteborg och det ska alla som arbetar och har arbetat i föreningen under hans tid ha en stor eloge för. Det är imponerande att göra den resa som han har gjort och vi hoppas den ska fortsätta i hans fortsatta karriär, säger sportchef Pontus Farnerud i en kommentar på klubbens hemsida.

Ungersk gigant

Totalt blev det 76 tävlingsmatcher i Blåvitt-tröjan för Kharaishvili. 24-åringen drogs i fjol med skadebekymmer och gjorde bara tolv matcher från start i allsvenskan, på vilka han noterades för två mål.

Ferencvaros är en gigant i den ungerska fotbollen och vann bland annat ligan säsongen 19/20 och 18/19. Laget toppar för stunden den inhemska ligan överlägset.

Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Pontus Farnerud , sportchef.
Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.