IFK Göteborg

AVSLÖJAR: Aiesh på väg att lämna IFK Göteborg

Av: 

Michael Wagner

FOTBOLL

GÖTEBORG. Hosam Aiesh, 25, är på väg att lämna IFK Göteborg.

Önskemålet framförde mittfältsstjärnan till Pontus Farnerud och Kennet Andersson i måndags.

– Jag vill vidare, säger han.

I augusti 2019 lyckades IFK Göteborg ro hem storvärvningen av dåvarande Östersundsspelaren Hosam Aiesh för drygt fem miljoner kronor.

Men tiden i Blåvitt har inte blivit vad yttermittfältaren som vann allsvenska assistligan 2018 hoppades.

– Jag har haft ett snack med Pontus Farnerud och Kennet Andersson (IFK Göteborgs sportchefer). De lyssnade på mig och förstod hur jag kände det. Det är svårt för mig att inte känna att jag vill söka mig vidare. Så är det, säger Aiesh till Sportbladet.

Landslagsman 2019

– Jag vet vad jag går för och vad jag har för kvaliteter. Tyvärr har jag inte fått ut dem i IFK Göteborg. Så kan det vara ibland – att miljön och spelsättet inte passar för vissa spelare. 

Hur ser du på framtiden?

– Pontus och Kennet frågade mig vad jag vill göra och då var jag ärlig och sa att jag nog helst vill byta klubb. 

– Jag har inte spelat mycket sedan Roland Nilsson tog över och det gör det lite svårare för mig att veta vad jag ska göra. Coronapandemin påverkar fotbollen och klubbarna, men samtidigt vill jag spela kontinuerligt i klubben jag tillhör.

2020 slutade för Aiesh i 14 allsvenska matcher från start, åtta inhopp, tre mål och ett assist för 25-åringen som 2018 stod för tio målgörande passningar och spel i landslagets vinterturnering i början av 2019.

Hosam Aiesh

Hur har du mått under hösten?

– Hela året har varit en berg- och dalbana. En nära anhörig gick bort i början av året när vi skulle på lägret i Portugal. Det var jobbigt länge. För några veckor sedan gick även min farbror bort.

– Det har varit turbulent på och utanför planen. När Roland Nilsson tog över efter Poya Asbaghi så fick jag det svårare med speltid. 

– Första halvåret tycker jag det gick bra men 2020 har det gått väldigt dåligt både för mig och hela laget IFK Göteborg. Det var en jobbig tid mentalt för många av oss.

”Vet vad jag går för”

– Jag kunde fått en nytändning med en ny tränare om jag fått spela mer, men det blev inte så. 

Hur ser du på dina möjligheter att hitta en ny klubb?

– Jag tror jag har ett okej namn i Sverige och kan hitta en ny klubb. Klubbarna vet vad jag går för. Ibland lyckas man inte, men det betyder inte att man är en sämre fotbollsspelare än när du kom dit. Men något har gått snett.

– Jag är medveten om att coronapandemin ställer till det. Utan den hade det varit betydligt enklare att hitta en ny klubb, säger Hosam Aiesh som har kontrakt med IFK Göteborg till sista december 2022.

– Blir det så att jag inte blir såld och lämnar så tränar jag på som vanligt och hoppas att jag får en ärlig chans i IFK Göteborg. Får jag det – som jag vet att jag inte fått – så vet jag också att jag kommer ta en plats och göra bra ifrån mig.


60 min om IFK Göteborg: ”Stjärnan kommer hem”

Publisert:

LÄS VIDARE

TV: 60 minuter bara om IFK Göteborgs silly season

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

IFK Göteborg

Allsvenskan i fotboll

Roland Nilsson

Pontus Farnerud

Kennet Andersson

Poya Asbaghi