Allsvenskan i fotboll

Trippla skadesmällar när IFK Norrköping tappade poäng

Av: 

Makoto Asahara

FOTBOLL

NORRKÖPING. IFK Norrköping tappade två poäng.

Efter att ha tappat tre nyckelspelare på en halvlek.

Samuel Adegbenro och Ari Skulason fick bryta matchen efter olyckliga kollisioner och Christoffer Nymans skadecomeback blev blott en dryg kvart lång.

– Det förrycker våra möjligheter, säger tränare Rikard Norling efter 1–1 mot Degerfors.

Efter en halvlek så såg det här ut att bli en högst behaglig afton i vårvärmen för IFK Norrköping. Skytteligaledaren Samuel Adegbenro hade gjort sitt sjätte mål på fyra matcher och Peking såg ut att vara i kommandot på väg mot en fjärde raka seger i allsvenskan.

Efter två halvlekar var det 1–1 på tavlan efter att Degerfors spelat upp sig rejält i andrahalvleken. Och framförallt hade IFK Norrköping drabbats av tre tunga skadeavbräck inom loppet av mindre än 20 minuter.

Det första av dem på just skytteligaledaren Adegbenro, efter en kollision med Degerfors målvakt Jeffrey Gal.

– Samuel har ont i sidan. Förhoppningsvis är det bara på höftkammen... Om det heter så. Vet du det? frågar sig Rikard Norling när den långa skaderapporten ska avhandlas på presskonferensen.

Efter att inte ha fått något vettigt svar av Sportbladets utsände så fortsätter han.

– Förhoppningsvis bara det och inte mjukdelar för då är det värre. Men det lär visa sig.

”Var helt borta”

Även om det ännu var för tidigt att fastslå hur länge den skadade trion blir borta så stod det klart att känslan där och dystrare var värre med de övriga två.

– Ari var helt borta, säger Norling när Ari Skulasons otäcka huvudkollision med Sean Sabetkar, som skedde blott några få minuter efter att Adegbenro fått bryta, kommer på tal.

Islänningen fick lämna på bår, då vid medvetande och sittandes, efter att först ha varit medvetslös. Och kan nu sannolikt missa resterande vår för att ta sig igenom den så kallade hjärntrappan.

– Han kommer få sova mellan doktorn och hans fru inatt för att säkerställa. Man får vara försiktig med sömnen när han var så långt borta, säger IFK-tränaren.

– Vi båda går mot bollen och jag ser inte honom. Det var en otäck smäll. Jag mår bra, så jag hoppas detsamma med honom, säger Sean Sabetkar om den olyckliga kollisionen.

Kort comeback för Nyman

Och slutligen, med tio minuter kvar, så var det också färdigspelat för Christoffer ”Totte” Nyman.

Blott en dryg kvart efter att han bytts in, i sin första match på närmare en månad på grund av just skada, så vek sig anfallarens fot i samband med ett skottmoment. Nyman fick hjälpas av planen och tvingades bryta han med.

– Totte ska in och göra skiktröntgen direkt för att se om det är några skador i foten. En ordentlig vrickning i bästa fall, säger Norling.

Som tränare, hur mycket lider man med ”Totte” när han får komma in och får lämna direkt?

– Ja, det är mycket naturligtvis. Så ser man sig själv i spegeln samtidigt och tänker om man gjort honom redo. Om man har forcerat in honom. Det finns lite tankar där.

Allsvenskan 2021: Här är hela spelschemat

ANNONS

Streama alla matcher i Allsvenskan hos Discovery+ här!

Extern länk från Discovery+

Skaffa konto

Publisert:

LÄS VIDARE

Synar IFK Norrköping: ”Stor potential – men behövs förstärkning”

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Allsvenskan i fotboll

IFK Norrköping

Degerfors IF

Fotboll