Assist av Forsberg - bäst i Europa

Foto: AFP

avFredrik Jönsson

FOTBOLL

Emil Forsberg gjorde en assist när RB Leipzig körde över Freiburg.

Hans 17:e assist - flest framspelningar av alla i Europas fem bästa ligor.

– Det slutgiltiga målet är Champions League. Vi ska försvara vår andraplats, säger tränaren Ralph Hasenhüttl till klubbens hemsida.

Emil Forsberg gör succé under sin första säsong i bundesliga. Han är en starkt bidragande orsak till att nykomlingen RB Leipzig är nära att spela till sig en direktplats i Champions League nästa säsong.

Forsberg stod för en assist när Leipzig vann hemma mot Freiburg med 4–0. Det är hans 17:e framspelning den här säsongen.

Goda chanser att nå Champions League

RB Leipzig är på andra plats i bundesliga, 61 poäng efter 29 omgångar. Laget har sju poäng upp till Bayern München. Men chanserna att spela Champions League nästa säsong ser goda ut för Emil Forsberg och kompani. Klubben har säkrat en plats till CL-kval, och om laget blir tvåa eller trea i ligan går man direkt till turneringen.

– Det slutgiltiga målet är Champions League. Vi ska försvara vår andraplats, säger tränaren Ralph Hasenhüttl.

RB Leipzig har sju respektive åtta poäng ner till trean Hoffenheim och fyran Borussia Dortmund.

Hur många assist?

Forsberg har gjort flest av assist av alla spelare i de fem bästa ligorna i Europa. Det är dock lite delade meningar i Tyskland hur många han exakt har gjort.

Enligt Transfermarkt, Kicker och Bild och Kicker har Forsberg levererat 17 assist. Bundesliga menar dock att Forsberg har stått för 15 assist.

ARTIKELN HANDLAR OM