”Funderar en extra gång om min prestation räcker”

Landslagsmålvakten Zecira Musovic vill ta revansch med Rosengård

Zecira Musovic (höger) tar upp kampen med Erin McLeod.
FOTBOLL

Zecira Musovic jagar både en EM-plats och ett SM-guld med Rosengård.

Samtidigt går hon en hård kamp om att ens få stå mellan stolparna.

– Jag tycker det är skönt att inte vara given, för jag älskar att tävla. Fantastiskt att ha en världsmålvakt att tävla emot, säger 20-åringen.

För första gången på fyra år kan man inte skriva ’regerande mästare’ framför FC Rosengård.

Laget, som nyligen åkte ur Champions League efter kvartsfinalförlusten mot Barcelona, har revansch att utkräva i år.

20-åriga målvakten Zecira Musovic blickar egentligen inte gärna tillbaka, och säger att laget inte ältat resultaten utan tittar framåt med mycket glädje.

”Besvikelsen så extrem”

– Personligen så är revanschlustan väldigt, väldigt stor. Vi är vinnare hela högen. En andraplats som förra året duger inte för oss. Besvikelsen var så extrem, man hade gått och längtat efter att vinna och fira och så snubblar vi på mållinjen och säsongen kändes hopplös. Jag tror att det är skitviktigt att vi vinner i år, men det är inte alls självklart, säger hon.

Inför säsongen är Rosengård skyhöga favoriter till guldet, och på upptaktsträffen fick de över 73 procent av guldrösterna.

– Det är så tomma siffror, vi vet att vi vill ta SM-guld men den pressen lägger vi på oss själva. Vi fokuserar inte på vad andra säger för vi kommer alltid vara favortippade med de spelare vi har, säger Musovic.

Ny konkurrens

Förra årets målvaktsvärvning, kanadensiska veteranen Erin McLeod, knäskadades i Champions League-kvartsfinalen i fjol innan säsongen ens startat.

Nu är 34-åringen tillbaka och konkurrerar med den svenska landslagspelaren om platsen mellan stolparna.

– Det ska bli intressant, jag har ju haft en ny konkurrens de senaste fyra åren. Jag tycker det är skönt att inte vara given, för jag älskar att tävla. Fantastiskt att ha en världsmålvakt att tävla emot. Det gäller att ligga på topp på träningarna för att ens få möjligheten att stå.

Men finns det ingen oro i det hela?

– Jo, såklart. Det är inte bara klyschor i det. Målvaktspositionen är speciell. Antingen står du eller så är du fast på bänken. Det har jag varit x antal matcher och dit vill jag inte. Så visst tänker man till lite och funderar en extra gång om min prestation räcker till och så.

För Musovic är det extra viktigt att få speltid och prestera med tanke på EM som väntar i sommar. Känslan är att säsongen nästan är lite dubbel.

– Är man bra i damallsvenskan finns chansen till EM och det är ju speciellt nu när jag varit med på landslagslägren några gånger. Nu handlar det både om att få stå i Rosengård och i nästa steg att göra det bra.

Rosengård spelar allsvensk premiär hemma mot Kvarnsveden 14.00 under söndagen.

ARTIKELN HANDLAR OM