Zlatans hälsning till svenska division 3-laget

Foto: INSTAGRAM

avJens Persson

FOTBOLL

Fotbollsvärlden undrar vad som ska hända med Zlatan Ibrahimovic.

Då dyker han upp på ett högst oväntat ställe – med en hälsning till en svensk division 3-klubb.

– Jag vill önska er ett stort lycka till. Fortsätt kämpa, jobba så kommer ni att klara det här, säger Ibra i en videohälsning på Dösjöbro IF:s Instagram.

Förra veckan lyfte Zlatan Ibrahimovic Europa League-bucklan med Manchester United på Friends Arena.

På en helt annan nivå går skånska Dösjöbro IF som tåget i division 3 södra Götaland och ligger på andraplats i tabellen.

I dag korsades deras väg på Instagram när klubben publicerade en videohälsning från den svenska superstjärnan.

”Tjena Dösjöbro, Zlatan här. Jag vill önska er ett stort lycka till. Fortsätt kämpa, jobba så kommer ni klara det här... bra.” säger Zlatan.

”Min far får ta åt sig äran”

Ibrahimovics koppling till Dösjöbro – en klubb som han aldrig spelat för – går via förre förbundskaptenen Roland Andersson. Hans son, Pontus Andersson, är den som sköter klubbens sociala medier och har tidigare fått in hälsningar från prolier som Markus Rosenberg, Paolo Roberto och Bob Houghton, skriver Sydsvenskan.

– Det är min far som får ta åt sig äran (för Zlatan-hälsningen, reds anm.). Han har fortfarande kontakt med Zlatan, säger Pontus Andersson till Sydsvenskan.

På Instagram är klubben förstås stolt över det celebra gästspelet:

”Som utlovat släpper vi nu en hälsning utöver det vanliga, från Sveriges (och världens?) bästa fotbollsspelare genom tiderna - Zlatan Ibrahimovic! Ord kan inte beskriva hur bra han är! Stort tack för hälsningen och all lycka i din rehabilitering! Vi ser fram emot att se dig på planen snart igen!”

Enligt Sydsvenskan har Dösjöbro som målsättning för säsongen att hålla sig kvar i division tre och hälsningarna från svenska idrottsprofiler är ett sätt att sporra spelarna.

– Jag tror det smittar av sig på spelarna. Det är en kul grej som säkert hjälper prestationen på planen, säger Pontus Andersson till tidningen.

ARTIKELN HANDLAR OM