Nya domen som kan avgöra jätteaffärerna

Klubben rasar: Är diskriminerande

Foto: Rui Vieira / TT / NTB Scanpix
FOTBOLL

Atlético Madrids transferförbud står fast.

Torsdagens besked från Idrottens skiljedomstol (Cas) kan fälla en rad jätteaffärer och har redan fått den spanska klubben att reagera med ilska.

”Det är diskriminerande”, rasar Atlético.

Enligt internationell press har Atlético Madrid varit på väg att genomföra en rad affärer under det kommande transferfönstret. Antoine Griezmann kan säljas till Manchester United för närmare en miljard kronor, Lucas Hernandez till Manchester City för 490 miljoner och Alexandre Lacazette hämtas in från Lyon i en affär värd närmare en halv miljard. Men nu är alla övergångar hotade.

”En orättvis nackdel”

Idrottens skiljedomstol Cas beslutade på torsdagen att avfärda Atléticos överklagande av det transferförbud de står under efter att ha brutit mot fotbollens regler kring handel med minderåriga spelare. Beskedet innebär att klubben inte får värva spelare igen förrän i januari 2018.

Real Madrid har tidigare fått sitt transferförbud förkortat men i Atléticos fall väljer Cas bara att sänka bötesbeloppet. Ett beslut som får klubben att rasa.

”Det här ger oss en orättvis nackdel och det är en diskriminerande behandling av vår klubb eftersom straffet nyligen upphävdes i ett liknande fall”, skriver klubben och fortsätter: ”Domen är orättvis och orsakar skada för vår klubb”.

Redan överens med Lacazette

Atlético skriver i sitt pressmeddelande att de ändå kommer fortsätta med sitt arbete att värva spelare – med förbehållet att nyförvärven nu kan registreras först i januari 2018. Vad det innebär för de planerade köpen och försäljningarna återstår att se.

Klubben kan fortfarande sälja spelare som Griezmann och Hernandez men inte ersätta dem med några nyförvärv. Gällande Alexandre Lacazette har såväl spelaren själv som Lyon bekräftat att muntliga avtal finns med Atlético Madrid men om anfallaren ändå väljer att genomföra affären kommer han inte få spela för sin nya klubb under hela hösten.

ARTIKELN HANDLAR OM