”Segern är för er – våra eviga krigare”

Firar första titeln sex månader efter flygkraschen

FOTBOLL

För mindre än sex månader sedan överlevde Alan Ruschel och Jakson Follmann mirakulöst flygkraschen som kostade 19 av brasilianska Chapecoenses spelare livet.

I dag firar duon klubbens första titel sedan den tragiska olyckan.

Ridande på Alan Ruschels axlar jublar målvakten Jakson Follmann över Chapecoenses totalseger mot Avai i finalen av Campeonato Catarinense. Turneringen är ett slags genrep inför den brasilianska ligasäsongen och värderas normalt inte så högt i prestige – men den här gången ändå oändligt i betydelse.

”Våra eviga krigare”

Den 28 november i fjol var Ruschel och Follmann två av blott tre spelare som överlevde när det flygplan som skulle transportera Chapecoenses till den första finalen av Copa Sudamericana mot Atlético Nacional kraschade utanför colombianska Medellín. Totalt dog 71 av de 77 passagerarna.

Mindre än sex månader senare står klubben nu alltså som titelvinnare igen efter att ligakollegor hjälpt till att samla ihop ett nytt lag.

”Den här segern är för er, våra eviga krigare. Jag älskar er”, skriver Jakson Follmann på Instagram.

Speciell match på torsdag

Redan på torsdag kan klubben också få jubla igen. Då i ytterligare en väldigt speciell match.

Chapecoense möter då Atlético Nacional i finalen av Recopa Sudamericana – en finalmatch där segraren av Copa Sudamericana ställs mot vinnaren av Copa Libertadores. Chapecoense tilldelades segern i den förstnämnda turneringen av Atlético Nacional efter en tragiska flygolyckan. Nu möts de alltså igen då den colombianska klubben är regerande mästare i Copa Libertadores.

Chapecoense – historien om laget som omkom 02:00
ARTIKELN HANDLAR OM