Fotbollsspelare drog kniv mot lagkamrat

Foto: Bildbyrån
FOTBOLL

En jätteskandal skakar division 4-klubben Övertorneå SK.

Ett bråk på en träning slutade med att en spelare drog kniv mot en lagkramrat.

–  Det är helt oförlåtligt. Kommer man till träningen med en kniv gömd i byxan har man ju en avsikt redan innan. Det är inte normalt, säger klubbens ordförande Christer Töyrä, till Norrländska Socialdemokraten.

En polisanmälan har upprättats mot en spelare i norrbottenlaget Övertorneå SK. Detta efter att ett bråk på en träning spårade ur, och en spelare drog kniv mot sin lagkamrat. Övertorneås ordförande Christer Töyrä bekräftar att så är fallet. Klubben har nu valt att stänga av spelaren under polisens förundersökning. Hur lång hans avstängning blir kan de ännu inte svara på.

– Det beror helt på vad det blir för straff. Sen får vi prata med spelaren och höra hans inställning. Vi har ett socialt ansvar som klubb, säger Töyrä till NSD.

Klarade sig utan skador

Den drabbade spelaren ska ha klarat sig utan skador. Vad som utlöste bråket kan Töyrä ännu inte svara på.

Detta är inte första gången som Övertorneå tvingas stänga av spelare. För ungefär ett år sedan stängde de av två spelare som brutit mot klubbens värdegrunder. Då handlade det om en spelare som inte ville ha tjejer med på träningarna, och en som skadat en lagkamrat avsiktligt.

ARTIKELN HANDLAR OM