Agenten bekräftar – storlag jagar Forsberg

Enligt tysk press har Emil Forsberg meddelat att han vill lämna RB Leipzig.

Bayern München, Arsenal, Liverpool och Milan är några av klubbarna som jagar 25-åringen.

– Han är kung i bundesliga, han har skrivit historia. Det kanske är dags att testa i någon av de riktigt stora klubbarna, säger agenten Hasan Cetinkaya.

Emil Forsberg har gjort en magisk säsong med RB Leipzig. Nykomlingen slutade överraskande på andra plats i bundesliga. Emil Forsberg var direkt inblandad i 30 mål framåt.

Det blev åtta mål och 22 assist - rekord i bundesliga.

25-åringen är jagad i Europa. Enligt italiensk, tysk och brittisk press finns det en rad storklubbar: Bayern Mûnchen, Arsenal, Liverpool, Roma och Milan.

Agenten Hasan Cetinkaya dementerar Bayern München, annars vill han inte kommentera hur det ser ut med det andra klubbarna.

– Jag kommer aldrig kommentera vilka klubbar det handlar om. Det finns stora klubbar som är jätteintresserade av Emil, säger Cetinkaya.

– Han har skrivit historia i Tyskland - som svensk. Det ska man vara stolt över som svensk.

Vad pratar vi om för prislapp – 500 miljoner kronor?

– Jag kan inte kommentera summor, av respekt för RB Leipzig.

När Kevin De Bruyne hade gjort succé i Wolfsburg betalade Manchester City runt 700 miljoner kronor. Under säsongen betalade PSG 350–400 miljoner kronor för Julian Draxler.

”Kommer att vara en hög prislapp”

Kan vi vänta oss en prislapp som ligger mellan De Bruyne och Draxler?

– Det är klart att det kommer att vara en hög prislapp med tanke på att han varit kung i bundesliga och är en av Europas bästa mittfältare på sin position. Han har skrivit historia.

Är det möjligt med flytt redan nu eftersom han förlängde kontraktet i vintras?

– Givetvis så vet RB om att om de ska behålla Emil så behöver man hela tiden se till att göra Emil nöjd. Han har betalat tillbaka tio gånger om till klubben. Det kanske är dags att testa i de stora klubbarna, säger Cetinkaya.

– Om RB vill vara med och slåss där får de verkligen visa det. Och även om han har ett bra avtal så är det ändå inte på en sådan nivå som i de största klubbarna i Europa. Men nu står vi här ett halvår senare med en helt annan produkt.

”Det bästa för Emil”

Enligt tyska Kicker har Emil Forsberg haft möte med sportchefen Ralf Rangnick och sagt till att han vill lämna RB Leipzig - han vill till en större klubb.

– Det kan jag inte kommentera alls. Det stannar mellan klubben och spelaren, säger Cetinkaya.

– Det enda jag kan säga - av respekten för Ralf – är att han är den som tar sista beslutet. Vi har byggt upp det här tillsammans med Ralf, och vi skulle aldrig ta fajten mot honom. För mig är han en hedersman och det är han som bestämmer framtiden. Han har gjort, och kommer alltid göra, det bästa för Emil.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.