Djurgården vann efter offsidemål

avErik Karlsson, Per Bohman

Foto: CMORE

En solklar offside gav Djurgården segern.
Då fick Sebastian Eriksson nog – och sågade den svenska domarkåren.
– Det är förjävla dåligt. Domarna gör fel i varje match, säger Blåvitts kämpe.

I den 79:e minuten tittade vänsterbacken Elliot Käck upp. Han såg lagkamraten Magnus Eriksson röra sig bakom IFK Göteborgs backlinje. Lyran var perfekt, Eriksson tog ned bollen serverade Djurgårdens matchhjälte Jesper Karlström läget som gav 1-0 till hemmalaget.

Problemet?

Magnus Eriksson var minst en meter offside bakom bortalagets Sebastian Eriksson när han dämpade crossbollen, men den assisterande domaren – som stod i linje – missade allt.

Eriksson kokade

Efter matchen kokade Sebastian Eriksson över av ilska i den mixade zonen.

– Det är bedrövligt. Jag känner att "Mange" står nedanför mg. Han löper inte offside. Han står där. Linjemannen är i en perfekt linje. Jag förstår inte hur man kan missa det. Det är för jävla dåligt, säger Eriksson och fortsätter:

– Jag frågade (fjärdedomaren Johan) Hamlin om det var offside, men han sa att han inte visste. De vågar inte ens säga det! Men alla vet ju.

”Domarna gör fel varje match”

IFK Göteborgs känslomässige kämpe hade svårt att acceptera att matchen avgjordes på ett domarmisstag och menar att nivån på rättskiparna är alldeles för låg.

– Det finns flera sätt att förlora på men det här är det allra värsta. På ett offsidemål. Jag förlorar hellre med 0–4. Det är för dåligt av domarna. Man får inte missa sånt här. Det ska inte gå att missa! Det blir snack om domarna eftersom de gör fel varje match. Vi kan inte acceptera det.

Av bara farten hann Sebastian Eriksson dessutom med att totalsåga underlaget på Tele2 Arena.

– Det här jävla konstgräset är ett skämt. Nästan varje bortamatch är ju konstgräs numera. Det är inte så jävla roligt att spela på konstgräs varje match. Bollen beter sig annorlunda och det går ju inte att pressa någon. Jag tycker inte om konstgräs.

Karlström blev matchhjälte

Magnus Eriksson köper göteborgarnas frustration.

– Jag har sett reprisen och det är fullt förståeligt att de är förbannade. Det är tydligt att jag är offside, det går inte att snacka bort.

I Djurgården var det i allmänhet förstås muntrare miner. Framför allt hos ende målskytten Jesper Karlström – som efter ett par år på bänken närmar sig en ordinarie plats.

– Det blir svårt att hålla mig utanför startelvan nu. Det här är första gången jag känner att jag verkligen spelar in mig i startelvan på grund av att jag är bra. Det har tagit längre tid än vad jag trodde att nå den här nivån, men nu ska jag försöka hålla den.