AIK-VD lämnar bolaget

FOTBOLL

AIK Fotbolls VD Mikael Ahlerup är numera före detta VD.

Detta efter att AIK meddelat att parterna - till slut - går skilja vägar.

– Detta är en bra tidpunkt för att ta nästa steg, säger Ahlerup till hemsidan.

Foto: Lars Pehrson/SvD/TT / TT NYHETSBYR≈N

I april gick AIK Fotboll ut med att de valt att slopa VD-tjänsten inom bolaget. Tanken var att istället övergå till att ha en klubbdirektör för både AIK Fotboll AB och den ideella fotbollföreningen, AIK FF

”Klubbdirektören kommer att ha en sammanhållande och samordnande roll inom AIK Fotboll och kan liknas vid en koncernchefsroll. Klubbdirektören kommer att rekryteras utifrån och alltså inte rekryteras från varken bolaget eller föreningen”, skrev AIK då.

Detta innebar alltså att VD:n Mikael Ahlerup skulle få lämna sitt uppdrag, men ordförande Per Bystedt kunde inte ge något besked om när denna förändring skulle ske. Kort därefter svarade Ahlerup på turbulensen.

– Jag är VD för AIK Fotboll till styrelsen meddelar något annat, sa han till Sportbladet då.

”Jätteblandade känslor”

Nu har den dagen kommit. På hemsidan meddelar AIK att Ahlerup lämnar bolaget med omedelbart verkan.

– Vi tackar Mikael för hans arbete och stora engagemang och önskar honom all lycka i framtiden, säger AIK:s ordförande Per Bystedt.

I meddelandet skriver AIK att Ahlerup i och med detta alltså lämnar bolaget, men kommer att stå till bolagets förfogande under det kommande halvåret. Själv besvarar Ahlerup beskedet med blandade känslor.

– Det är med jätteblandade känslor som jag lämnar AIK Fotboll. Självklart kommer jag att sakna mina fantastiska kollegor oerhört och känner mig stolt över det som jag har åstadkommit och detta är en bra tidpunkt för att ta nästa steg, säger Ahlerup.

AIK meddelar samtidigt att Håkan Strandlund, ekonomichef, går in som tillförordnad VD fram tills att en ersättare ”med stark försäljnings- och marknadsprofil” har hittats. Rekryteringsprocessen inleds omgående.

ARTIKELN HANDLAR OM