Ibra efter 30:e titeln: "Mina barn ville se mig spela i England"

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Karriärens 30:e titel säkrades i Manchester United.

Nu avslöjar Zlatan Ibrahimovic att han kunde hamnat någon annanstans – om det inte vore för hans två söner.

– De ville se mig spela i England, säger 35-åringen, enligt Expressen.

1 av 16 | Foto: IAN KINGTON / AFP

Manchester United har bärgat ännu en titel att ställa i prisskåpet.

På söndagen spelade Premier League-klubben hem sin femte final i ligacupen efter 3–2 mot Southampton.

Och som vanligt var det en viss svensk som stal showen.

Zlatan Ibrahimovic, som inledde karriären i United med att avgöra Charity Shield-mötet med Leicester i augusti, svarade för två mål i dramat på Wembley och säkrade därmed sin 30:e (!) titel i karriären.

– Jag kom för att vinna och jag vinner. Jag måste fortsätta, för desto mer jag vinner, ju nöjdare blir jag, säger svensken till Sky Sports TV.

”Sätter den så klart”

Och 35-åringen fick en drömstart.

I 19:e drog han till på frispark från långt håll och placerade iskallt in bollen till 1–0 i vänstra hörnet.

– Zlatan sätter den så klart. Davis (Steven) borde ha kunnat försvara lite bättre. Den går ju över honom, och då hinner inte Forster dit. Men jag tar inte ifrån Zlatan det, det är bra av honom att sätta den därifrån, säger Viasat-experten Glenn Strömberg om Ibrahimovics 25:e mål för säsongen.

Och det var en fartfylld drabbning från början till slut, där Manolo Gabbiadini hade en boll i nät redan efter tio minuter. 

Men Southampton-anfallaren blev felaktigt avvinkad för offside.

Avgjorde på nick

– Ett tajt beslut. Som det såg ut av kamerabilderna var det inte offside, säger Glenn Strömberg.  

I stället utökade Jesse Lingard till 2–0 i 38:e, innan Gabbiadini reducerade till 2–1 strax innan paus. 

Samme Gabbiadini kvitterade också till 2–2 i 48:e och med tre minuter kvar av matchen satt publiken och bet febrilt på de naglar som fanns kvar (nåja).

Då klev Ibrahimovic fram igen.

Anfallaren tajmade ett perfekt inlägg från Ander Herrera och nickade stenhårt in 3–2 bakom Fraser Forster.

– Desto äldre man blir, desto mer uppskattar man att vinna. Allt handlar om att vinna och samla troféer. Vart jag än har varit så har jag vunnit, säger Ibrahimovic till Sky Sports.

”Hade ställt in mig på annan plats”

När Zlatan i somras skrev på för Manchester United var det en idrottslig världsnyhet – men efter dagens final avslöjade han att det inte var en given nästa anhalt efter tiden i PSG.

– I varje karriär har man ögonblick. Varför jag inte kom till England? Det var inte rätt ögonblick. Jag kom när det var rätt ögonblick. England, Mourinho. Och mina två barn. De ville se mig spela i England, säger han, enligt Expressen, och låter meddela att siktet var inställt på annat håll om det inte vore för sönerna Vincent och Maximillian.

– Jag hade ställt in mig på en annan plats. Men det var innan. Sedan ringde José. Vi har ett speciellt förhållande. Jag bara bad honom om ett nummer jag skulle ringa.

– I mitt huvud var jag på väg någon annanstans. Men mina barn började ta sig in i huvudet. Och sedan ringde José. Nu är jag här.

Mourinho historisk

José Mourinho, som blev den första United-tränaren att vinna en titel under sin första säsong i klubben, var snabb med att hylla sin adept efter matchen.

– Han var grym. Pogba var på samma nivå, men Zlatan var bäst i en match där motståndarna under stora delar var bättre än vi. De förtjänade att gå till förlängning, men Zlatan gjorde skillnaden, säger Mourinho till Sky Sports.

Titeln var Uniteds femte i ligacupen. Klubben är därmed delad tvåa i historien tillsammans med Chelsea och Aston Villa. Liverpool har flest med åtta.


Se alla höjdpunkter på aftonbladet.se/sportbladet på slutsignal och fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.