Wenger rasar – igen: ”Är oförsvarbart”

FOTBOLL

Champions Leagues åttondelsfinaler har kantats av tveksamma domarbeslut.

Nu kräver Arsenals tränare, Arsène Wenger, en förändring.

– Uefa kommer bli stämda om de inte inför videogranskningar, säger han.

FC Barcelona stod för en av de mäktigaste vändningarna någonsin inom Europeisk toppfotboll, då man vände underläge 0–4 till totalt 6–1 i dubbelmötet mot PSG.

Men det var någonting annat som stal rubrikerna efteråt.

Under matchen fick katalanerna två straffar, den ena i matchens absoluta slutskede efter en filmning av Luis Suarez – och efter rasade Lars Lagerbäck.

– Det är oprofessionellt att låta matcher avgöras av det här. Det är sanslöst att två så täta matcher ska avgöras på det här sättet. Det är en sorg för fotbollen, sa han i Viasat.

”Kommer bli stämda”

24 timmar tidigare hade Arsenal förlorat med 1–5 hemma mot Bayern München, det efter att Laurent Koscielny blivit utvisad tidigt i den andra halvleken.

Arsène Wenger kallade då domarteamet ”skandalöst” och inför Londonlagets FA Cup-match mot Lincoln, som spelas på lördagskvällen, gick han till en ny attack.

– Om inte Uefa inom de fem kommande åren inför videogranskningar så kommer de bli stämda från produktionsbolag och supportrar, för att de vägrar ta steg mot rätt beslut. Det är supportrar och tv-bolag som betalar dyra pengar för en upplevelse som Uefa förstör genom att göra det orättvist, säger han enligt ESPN.

”Det är oförsvarbart”

Fransmannen fortsatte sedan med att ge en rejäl känga till Deniz Aytekin, som dömde FC Barcelona-PSG.

– Är det korrekt att ge straff den första gången? Den andra gången? Helt ärligt... Om Uefa och Fifa inte vill ta nästa steg mot rättvisa, då kan de inte ge oss det vi fick se mot Bayern eller det som hände i Barcelona. Det är oförsvarbart.

FA Cup-kvarten mellan Arsenal och Lincoln startar klockan 18:30.

ARTIKELN HANDLAR OM