”Gustav är chockad”

Stoppar Gustav Engvalls utlåning igen

FOTBOLL

Gustav Engvall har presenterats som Djurgårdens spelare.

Men nu kallar Bristol City tillbaka anfallaren igen.

– Gustav fick precis informationen på träningen och är självklart chockad och bedrövad, säger Djurgårdens sportchef Bosse Andersson till Sportbladet.

Redan i mitten av februari bekräftade Bosse Andersson för första gången att Gustav Engvall var på väg till Djrugården men när stockholmarna trodde att affären var i hamn kallade Bristol City den 20 februari plötsligt tillbaka svensken efter att ha drabbats av en skada i anfallet.

”Självklart chockad”

När den väl var läkt blev utlåningen till Djurgården återigen aktuell för Engvall och den 12 mars bekräftades till sist att 20-åringen var Dif:s spelare.

– Det var segt först och jobbigt sedan. Men det var bara att tugga i sig. Jag tycker jag blivit mentalt starkare av erfarenheterna i Bristol och strulet som varit nu senast. Det är sånt man måste lära sig att hantera, sa Engvall till Sportbladet efter sin första träning med Djurgården.

Men nu vänder affären igen. På torsdagen skriver Bristol City på Twitter att de drar sig ur affären med Djurgården och har beordrat 20-årige Engvall att resa tillbaka till England där han har haft svårt att få speltid.

– Gustav fick precis informationen på träningen och är självklart chockad, säger Djurgårdens sportchef Bosse Andersson till Sportbladet.

Fick beskedet på Twitter

Enligt Andersson var överenskommelsen med Bristol City klar men det administrativa arbetet inte färdigställt. Därmed var Engvall aldrig Djurgårdens spelare men torsdagens utveckling kommer ändå som en chock för klubbledningen som tvingades läsa om Bristols beslut på Twitter.

– Jag har fått samma besked som du. Jag fick det på Twitter och sen började det ringa, säger Bosse Andersson.

Vad har Bristol sagt till Gustav?

– Han är för att träna hos oss så det är klart att han oerhört förvånad över nyheten och förkrossad.

Hur nära var ni att slutföra lånet även rent administrativt?

– Han hade ju inte varit här om inte alla parter tyckte att det var en bra grej. Sen visste vi om att vi behövde lösa allt administrativt, det är mycket att göra vid en spelarövergång, men vi hade en ambition att ha en dialog för att lösa det.

Var ni överens om alla siffror?

– Vi hade en överenskommelse om villkorren och visste om förutsättningarna.

Vad kommer hända nu?

– Gustav är uttagen till landslaget (U21) på måndag och åker med dem till Spanien i tio dagar. Där är frågan. Sedan vet man aldrig vad som händer innan den 31 mars men det är klart att Gustav måste sätta sig ned med dem och även vi som klubb måste ta en kontakt med Bristol. Vi har inte haft någon information om det här.

Hur ser du på bristen på information från Bristol?

– Det är en svår värld. Jag har inga kommentarer innan vi har fått fakta och kontakt med Bristol.

Hur agerar du nu i Djurgårdens fortsatta anfallsjakt?

– Gustav har varit huvudspåret ända sedan slutet av januari. Oavsett om det blir Gustav eller någon annan så stänger transferfönstret den 31 mars. Det här ger oss självklart utmaningar och vi får se vad vi gör. Jag har inget svar på det. Allt kan hända innan den 31 mars.