Sarfo sänkte Djurgården i debuten

FOTBOLL

Kim Källström, Andreas Isaksson eller Jonas Olsson?

Nej, Kingsley Sarfo var kung på Tele2 Arena.

Allsvenska debutanten gjorde två mål på en minut när nykomlingen Sirius slog Djurgården.

– En fantastisk vinst. Det är viktigt för oss att ta tre poäng mot ett storlag som Djurgården, säger Sarfo.

Foto: Andreas Bardell

Kim Källström och Andreas Isaksson välkomnades tillbaka till Djurgården med ett mäktigt tifo. Men det blev ingen rolig debut för hemvändarna.

Djurgården, som gjort succé under silly season och även värvat Jonas Olsson och Gustav Engvall, hade kontroll i den första halvleken. Hemmalaget saknade dock farliga lägen, men Sirius skapade ingenting.

”Jag är väldigt förvånad”

Åtta minuter in i den andra halvleken kom Sirius bästa chans. Isaksson räddade första skottet, men släppte retur och Kingsley Sarfo satte 1-0 till nykomlingen.

Dryga minuten senare smällde det igen.

Sirius kontrade blixtsnabbt och bollen gick till Sarfo som satte sitt andra mål i sin allsvenska debut. 22-åringen är den femte spelaren som lyckas med bedriften att göra två mål i debuten.

– En fantastisk match, en stor seger för oss. Vi är nöjda. Det känns väldigt bra, för mig och laget. Det var riktigt skönt att ta tre poäng, säger Sarfo efter matchen.

– Djurgården är ett bra lag. Men det här är fotboll, så det spelar ingen roll.

”Är pinsamt”

Djurgården kunde inte resa sig efter chocken och skapade inga farligare reduceringschanser. Sirius skrällde därmed till sig tre poäng i premiären.

– Det var långt ifrån godkänt. Jag tycker att det finns tendenser i första halvlek som är bra. Andra halvlek är pinsamt. Det är det enda ordet. Jag riktar stor ursäkt till alla fantastiska människor som är här i dag. Det är inte tillräckligt bra, säger Magnus Eriksson.

– Känslan på plan är att när 0-1 kommer så känns det som det är tio sekunder kvar och vi går med nio man i anfallet efteråt. Då blir det 2-0. Det är för dåligt helt enkelt.

Eriksson menar att det känns som laget ger upp efter de dubbla käftsmällarna.

– Vår defensiva organisation fallerar fullständigt vid målen. Sedan ger vi det inte en ärlig chans att vinna matchen. Det är en otroligt dåliga andra halvlek av Djurgårdens IF, säger Eriksson.

– Vi är några som kanske ska gå i bräschen mer än vad vi gör. På den här nivån ska vi kunna stå upp. Vi ska kunna släppa in ett mål och sedan vända matchen. Vi är naiva. Det här är allt annat än bra.

”Problem med målskyttet”

Kim Källström var besviken efter matchen.

– Jag hoppades att det skulle bli ett annat utfall. Vi spelar bra fram till deras första mål, det kommer rätt snabbt där. Efter det har vi det jobbigt. De spelar bra, håller bollen bra, det är svårt att komma åt dem på konstgräs, det går fort. Fram till dess spelade vi bra. Det ser lite ut som innan, vi har problem i båda straffområdena, säger han.

– Vi har en väldigt bra känsla i första halvlek. Vi börjar bra i den första minuterna i andra. Sedan kommer ett mål från ingenting, sedan kommer nästa en minut senare. Efter det tappar vi strukturen. Samtidigt försöker vi gå på energi och inspiration. Vi skapar några lägen, men vi har problem med målskyttet.

ARTIKELN HANDLAR OM