Barcelona totalt överkört av PSG

FOTBOLL

PARIS. FC Barcelona lämnade Paris med hängande huvuden och stundande mardrömmar.

Andrés Iniesta fick sätta ord på det flera av hans lagkamrater inte ens orkade prata om:

– Det är klart att det här gör ont, som ni såg var de bättre än oss på alla nivåer.

Foto: LIONEL BONAVENTURE / AFP
Di Maria.

Luis Enriques mannar gick till halvtidspaus i Paris med ett 2–0-underläge och en mycket medioker insats. För att inte säga katastrofal.

Då visste de inte att lika mycket olycka väntade i andra halvlek.

Efter 4–0-överkörningen på Pars des Princes gick de flesta av Barcelonas stjärnor förbi medierna utan att stanna och prata. Andrés Iniesta fick i stället sätta ord på hela lagets mardrömskväll.

”De var bättre på allt”

– Vi hade en jättedålig dag. De var bättre än oss på alla områden, som ni såg. Det här är en mycket svår dag och i morgon kommer också att vara det, säger Iniesta som blev utbytt i andra halvlek.

Vad genomklappningen berodde på ville han inte spekulera i.

– I dag är inte rätt dag att dra slutsatser av det här resultatet. De var bättre än oss i positionsspelet, tekniskt, i de viktiga ögonblicken och i effektivitet. Vi måste göra allt vi kan för att försöka att i alla fall närma oss avancemang i returmatchen, även om det blir mycket mycket svårt.

Har inte gett upp

Ska man lita på statistiken är det omöjligt. Inget lag har, trots 169 försök, lyckats vända ett 0–4-underläge i Europacup-spelet sedan säsongen 1970–71.

Barcelonas tränare Luis Enrique var mycket frustrerad över kvällens resultat.

– Det är en katastrofal match och ansvaret är mitt. Men vi får inte glömma hur mycket glädje de här spelarna gett oss tidigare, säger Enrique på presskonferens efter match.

Han utesluter inte heller att Barcelona ska kunna vända på steken den 8 mars.

– Halva dubbelmötet återstår. Jag tappar inte hoppet, även om det kommer att krävas en ordentlig skräll, säger Luis Enrique.