Eriksson om lagkamraten: ”Har inga svagheter”

TOKYO. Mot USA fanns det en hel drös världsstjärnor att hantera.

Mot Australien är det uppenbart att en stjärna sticker ut framför de andra.

– Jag skulle inte säga att hon har några direkta svagheter, säger Magdalena Eriksson om Chelsealagkamraten Samantha Kerr.

Det råder ingen tvekan vem som är det stora hotet mot Sverige på förhand på Saitama-stadion under lördagen.

Chelseaanfallaren Samantha Kerr är en av världens bästa på sin position.

Hon är också lagkamrat med tre av spelarna i den svenska OS-truppen. Bland annat försvarsstjärnan Magdalena Eriksson.

– Hon har haft en fantastisk säsong hos oss i Chelsea och är en måltjuv. Också en framspelare. En stor nyckel i Australiens spel. Det tycker jag är tydligt när man ser dem spela också, säger Eriksson.

– Det är en stor del att vinna den matchen i matchen. Att stänga ner henne, stänga ner hennes targetspel och stänga ner hennes boxspel... Det blir givetvis jätteviktigt.

Bor i samma hus

På frågan om den australiska stjärnan har några som helst svagheter så svarar Eriksson negativt.

– Det är en forward av den yttersta världstoppen. Hon har utvecklat sitt targetspel och blivit bättre på det. Hon blir bara mer och mer komplett och har väldigt många kvaliteter.

Och formen? Den ska enligt Eriksson vara glödhet.

– Under våren kändes det som hon var hundraprocentigt klinisk. Man kunde se de tendenserna redan från säsongsstarten. Nu känns det som hon är i ett flow och sätter i princip allt. Förhoppningsvis kan vi stoppa det i morgon.

Lördagens match i Saitama blir dock inte ett kärt återseende i allmänhet. Trots allt bor lagkamraterna i samma höghus i OS-byn.

– Vi har setts några gånger i lobbyn. Snackar mest om hur man mår och hur man har det. Och sen på en skämtsam nivå att man skojar lite om matchen. Vi båda är väldigt sugna och taggade på OS.

”Det tycker vi är helt klart bra”

Jonna Andersson är också taggad – om inte annat mot att få ställas mot Kerr.

– Ja, men det är klart att när man tränar och är i samma miljö dagligen så är det klart att man har mer koll. Sen är det alltid en annan sak att spela klubblag kontra landslag. Lite andra roller och så. Men hon är otroligt skicklig. Hon är bra på extremt mycket så det är svårt. För sätter man stopp för någonting så hittar hon på något annat i stället. Det ska bli extremt roligt att få möta henne igen, säger vänsterbacken.

Förbundskapten Peter Gerhardsson ser också Sam Kerr som Australiens stora offensiva hot. Och han lär ta hjälp av sin Chelseatrio, som förutom Eriksson och Andersson består av Zecira Musovic.

– Det är alltid en fördel. Man vet styrkor och svagheter men vilka som vinner matchen i matchen vet man inte. Men den informationen som spelare kan ge om sina lagkamrater använder vi verkligen, Så det tycker vi är helt klart bra. Men det tycker kanske de (Australien) också.

Se hela OS i Tokyo på discovery+

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.