Stockholmsklubbarna blev erbjudna Hamsik – Bosse: ”Det vet jag”

Marek Hamsik väntas skriva på för IFK Göteborg i dag.

Men kunde världsstjärnan hamnat i Djurgården? Sportchefen Bosse Andersson berättar att Hamsik hört sig för om klubben.

– Det vet jag att han har frågat om. Det vet jag, säger han till Sportbladet.

Marek Hamsik ser ut att skriva på för IFK Göteborg. I söndags kväll landade världsstjärnan på Landvetter – och möttes av Sportbladet samt ett hundratal glada Blåvitt-supportrar.

Den slovakiske 33-åringen väntas genomgå läkarundersökningen i dag – och om allt går väl presenteras han därefter.

Men kanske kunde Marek Hamsik ha hamnat i en annan allsvensk klubb?

”Aldrig varit aktuellt”

På frågan om Djurgården också blivit erbjudna Marek Hamsik berättar sportchefen Bosse Andersson att slovaken aldrig var aktuell för klubben, men hintar ändå om att det fanns ett intresse från Hamsik.

– Det har aldrig varit aktuellt att vi ska ta in en spelare för att spela åtta matcher. Om Hamsik skulle åka till Sverige så tror jag att han nog har mest information om två klubbar i Sverige, som han har hört mest om genom åren. Det tror jag är Djurgården och Göteborg, säger han till Sportbladet.

Du tänker på Danielson och Sam Larsson?

– Precis. Det vet jag att han har frågat om. Det vet jag. Men det är otroligt kul att han kommer till svensk fotboll. Vi är inte i den fasen. Vi är inte i behov av kortsiktiga lösningar.

”Ganska övertygad om att han gått ner i lön”

När en så pass meriterad spelare kommer till Sverige, med den lönen han haft i karriären – har du något hum om vad man behöver betala?

– Jag har ingen uppfattning. Det är klart att han är en av världens bäst betalda fotbollsspelare. Jag hoppas inte att Göteborg är på den nivån, för det blir inte långsiktigt bra. Oavsett om de skulle vinna åtta raka matcher, säger Bosse Andersson och fortsätter.

– Men jag hoppas inte att de är på den nivån. Att han får gå ner lite i lön, men det är jag ganska övertygad om att han gjort.

Har du fått några indikationer om vad det kan röra sig om?

– Nej. Han har ju gjort ett avslut i Kina, så jag tror att han är väldigt nöjd med det. För Göteborgs skull så hoppas jag att han går ner i lön.

Hamsiks lön – cirka 100 000 kronor i månaden

Enligt Sportbladets uppgifter krävde Hamsik en genomsnittlig allsvensk lön, runt 100 000 kronor, för att spela i Sverige.

Sportbladet erfar att ett flertal allsvenska storklubbar blev erbjudna slovaken, däribland Hammarby och AIK. Ett av skälen till att det tackats nej är osäkerheten kring längden på kontraktet.

Bajens sportchef Jesper Jansson vill varken bekräfta eller dementera uppgifterna.

– Inga kommentarer mer än att vi är nöjda med den truppen vi har, säger han till Sportbladet.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.