AVSLÖJAR: Forsberg tillbaka i startelvan – Kulusevski bänkas

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

PRISTINA. Ändringarna blir få men Emil Forsberg är tillbaka i den svenska startelvan.

Det innebär att Dejan Kulusevski bänkas, erfar Sportbladet.

– Jag öppnade upp för att rotera. Sedan ändras förutsättningarna. Nu får vi se hur mycket det blir helt enkelt, säger Janne Andersson.

När landslagsspelarna fick söndagens svenska startelva mot Kosovo presenterad för sig innebar det få ändringar jämfört med spelarna som startade i den knappa 1–0-segern mot Georgien i torsdags.

Emil Forsberg som vilades mot Georgien återvänder till startelvan och Dejan Kulusevski bänkas när Viktor Claesson flyttar över till högersidan.

Enligt Sportbladets uppgifter är det de enda ändringarna som förbundskaptenen Janne Andersson genomför inför matchen mot Kosovo.

Zlatan sågade Kulu-petning

Det intrikata?

När Dejan Kulusevski inte fick spela från start i höstas hemma mot Frankrike så gick Zlatan Ibrahimovic till hårt angrepp, förtäckt men med tydlig riktning mot förbundskaptenen Janne Andersson:

”Vilket jävla skämt. Ytterligare ett bevis. Inkompetenta personer på fel positioner som kväver svensk fotboll” skrev Ibrahimovic på Twitter.

Efter detta har Kulusevski startat i sex raka tävlingslandskamper för landslaget – men i den andra med Zlatan tillbaka i Blågult petas alltså Juventusstjärnan...

Isak kör vidare på topp

På topp mot Kosovo fortsätter Alexander Isak tillsammans med Zlatan Ibrahimovic.

– Zlatan gjorde en klart bra förstamatch. Han hade tränat ett pass försvarsspel och ett anfallsspel och han är med ett helt nytt lag i princip. Det är svårt att allt ska stämma med detsamma, sa Janne Andersson vid en presskonferens i Kosovo under lördagskvällen.

– Vi ska sätta våra forwards mer i spel, det är en nyckel för oss.

Förstemålvakten Robin Olsen har blivit bättre från sin skada, men sitter på avbytarbänken, och poängräddaren Kristoffer Nordfeldt fortsätter mellan stolparna.

Albin Ekdal som bara hann med ett fem minuter kort inhopp mot Georgien innan han klev av lårskadad har lämnat truppen. Skadan minskade Janne Anderssons möjligheter till rotation i laget.

Förutsättningarna ändrades

– Jag öppnade upp för att rotera, att jag hade sådana tankar. Sedan ändras förutsättningarna. Nu får vi se hur mycket det blir helt enkelt. 

Janne Andersson om vad han vill se förbättras spelmässigt mot Kosovo:

– Förstapressen ska sitta tydligare, vi ska hålla ihop laget på ett bättre sätt. I anfallsspelet får vi inte tappa bollen på fel ställen som vi gjorde ett antal gånger. Vi måste vara lite mer direkta ibland i anfallsspelet. Det behövs att vi är tydligare och går tillbaka till våra grundprinciper.

Laddar ...
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.