Magdalena Eriksson

Chelseatränarens hyllning till svenska stjärnan Magdalena Eriksson

Av: 

Petra Thorén

Chelseas Magdalena Eriksson inför CL-finalen mot Barcelona på Gamla Ullevi.

Foto: David Lidstrom / Getty Images Europe

FOTBOLL

GÖTEBORG. Magdalena Eriksson ska spela karriärens största klubbmatch.

Chelseas tränare Emma Hayes tog inför finalen i Champions League tillfället i akt att hylla sin kapten.

– Hon har klass, jag skulle inte byta henne mot någon annan i världen, säger hon.

Magdalena Eriksson, 27, lämnade Linköping 2017. Det var starten på en lång resa med Chelsea, när den brittiska damfotbollen har exploderat och Chelsea etablerat sig som ett topplag i Europa.

Nu står hon och Chelsea inför den stora chansen i Champions League, Barcelona väntar på Gamla Ullevi i Göteborg i kväll.

Det stjärnspäckade laget gör det med svenska Magdalena Eriksson som kapten.

Och hon bär på en längtan.

– Det har varit en stor dröm, om du är en fotbollsspelare är en av de största drömmarna att få lyfta Champions Leaguebucklan.  Det är en barndröm för mig, för klubben, vi ska göra allt för att lyfta den där trofén, säger Magdalena Eriksson.

”Hon tar in allt som är nödvändigt”

Tiden från 2017 och framåt har varit lärorik.

– Det har varit en fantastisk resa. Sen jag kom till laget har det stegvis blivit bättre år för år. Truppen har förbättrats, våra faciliteter har förbättrats, ligan har förbättrats och mina personliga kvalitéer har blivit bättre så jag tror att jag har vuxit med laget. Det har varit en fantastiskt resa att vara med på och att vi är här idag är ett bevis på hår hur hårt vi har jobbat, säger Chelseabacken.

Inför söndagens möte med Barcelona på Gamla Ullevi passade Emma Hayes på att hylla sin kapten. Det blev en kärleksförklaring.

På frågan varför hon valde att ge ”Magda” bindeln var Emma Hayes glasklar.

– Det är tydligt varför "Magda" är kapten. Hon är en ledare, hon är extremt krävande, kommunikativ, empatisk och en god lyssnare. Hon tar in allt som är nödvändigt. Hennes standard på planen har jag alltid känt till. När hon först spelade för Linköping så kände jag att hon skulle vara Chelseas  – och Sveriges – framtida kapten.

”Känns surrealistiskt”

Magdalena Eriksson är redo att ta sig an uppgiften på Gamla Ullevi, som känns som en hemmaplan. Här har hon och spelat ett flertal matcher med svenska landslaget.

– Det känns surrealistiskt att vara här. Jag har spelat så många matcher här med landslaget, det känns konstigt men jag är verkligen glad för att vara här och jag är stolt över att vi har nått så långt och det kommer att vara en stor utmaning för Barcelona är ett bra lag, säger Magdalena Eriksson på den digitala pressträffen inför matchen.

Det enda som saknas är publiken, läktarna är tomma på grund av coronapandemin.

– Det är det enda som tar ner den här erfarenheten. Om jag kunde haft min familj, vänner och Chelseafans här hade betytt så mycket. Det hade gjort den här ännu bättre men det är vad det är, jag sa till min familj att vi får ta oss till ännu en final så de får uppleva den, säger mittbacken.

ANNONS EXTERN LÄNK

PREMIÄR! Klicka hem Sportbladets Heja Sverige-tröja till EM. Begränsat antal – först till kvarn

Sportbladet Shop

Publisert:

LÄS VIDARE

Chelsea räknar med fördel på Gamla Ullevi

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Magdalena Eriksson

Champions League fotboll (damer)

Chelsea FC