Champions League fotboll (herrar)

Chelsea CL-mästare – Havertz hjälte

Av: 

Fredrik Andersson

FOTBOLL

Champions League-final.

Då gjorde Kai Havertz sitt första CL-mål – och sköt titeln till Chelsea.

– Jag vet inte vad jag ska säga, säger tysken till BT Sport.

Drygt 14 000 åskådare befann sig på Estádio do Dragão-stadion för att se Champions League-finalen mellan Manchester City och Chelsea.

Efter en svängning första halvlek var det de mörkblåa engelska fansen i Portugal som fick jubla.

Mason Mount hittade fram till Kai Havertz med en fin boll i djupled, varpå tysken rundade Ederson i City-kassen innan han rullade in 1–0 för Chelsea i slutet av den första halvleken. Fullträffen var Havertz första i Champions League-sammahang.

Med knappa kvarten kvar att spela bytte Pep Guardiola in Sergio Agüero på planen, argentinarens sista match innan han lämnar klubben, för att forcera in en kvittering.

”Vill tacka min familj”

Men det ville sig inte för City, trots sju minuters tilläggstid och trots ett jätteläge från Riyad Mahrez i slutskedet, utan Chelsea höll undan och tog sin andra Champions League-titel.

– Jag vet inte vad jag ska säga. Jag vet verkligen inte vad jag ska säga. Jag vill tacka min familj, mina föräldrar, min farmor och min flickvän. Jag vet inte vad jag ska säga. Jag har väntat i 15 år på det här ögonblicket och nu är det här, säger Havertz till BT Sport.

Chelseas lagkapten César Azpilicueta:

– Han förtjänar det, han har haft en tuff säsong men han har ett starkt psyke. Han kommer bli en stjärna, han är redan en stjärna, han har vunnit Champions League, säger han och fortsätter:

– Jag kom hit 2012 efter CL-titeln (då Chelsea vann senast). Jag ville upprepa den Champions League-succén. Det är otroligt. Det är en speciell dag.

”Ville vara en sten i deras sko”

Ben Chilwell:

– Vi kämpade för våra liv för att ta oss hit. Det är det här jag kom till Chelsea för. Det är en dröm som går i uppfyllelse.

Chelseas tränare Thomas Tuchel:

– Vi ville vara en sten i deras sko. Jag vet inte vad jag ska känna. Att dela det med alla är otroligt. Vi gjorde det, wow.

ANNONS EXTERN LÄNK

PREMIÄR! Klicka hem Sportbladets Heja Sverige-tröja till EM. Begränsat antal.

Sportbladet

Foto: Pierre-Philippe Marcou - Pool / Getty Images Europe
Publisert:

LÄS VIDARE

Bedrövad Silva tvingades bryta CL-finalen

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Champions League fotboll (herrar)

Manchester City

Chelsea FC

Fotboll