Stahre: ”Jag vill få IFK Göteborg enat ”

GÖTEBORG. Roland Nilsson åkte ut, Mikael Stahre gjorde comeback.

Förändringen för IFK Göteborg?

– Jag vill göra vanliga saker ovanligt bra, säger Stahre.

Efter beskedet i slutet av förra veckan att Roland Nilsson fått sparken som tränare i IFK Göteborg gjorde Mikael Stahre sin första tränare för Blåvitt under måndagen och hade en pressträff efteråt.

– William Strömberg (assisterande tränare) körde hela träningen i dag. Det här är en av träningarna som du bevakar där jag är mest passiv. Det kommer jag inte vara i morgon. Nu ska vi gå igenom ledarstaben och snacka ihop oss. Det kan bli fler förändringar men det är inget som stressar eller är ett måste att det blir så. Vi ska titta på det, säger Stahre.

”Knäcka koden”

Vilken är din analys av IFK Göteborgs lag 2021 och prestationerna?

– IFK Göteborg har varit svårslaget, det få man inte tappa. Min bedömning är att det är lite som behöver göras för att knäcka koden. Trycket är extremt stort. Nu ska vi gå från stabila till bra. 

– Jag är en helhetstränare. Har man ett fungerande försvarsspel så får man ett bättre anfallsspel. Var vinner vi bollarna, hur högt ska vi pressa? Det avgör om man knäcker koden.

Vilka förändringar, förutom att knäcka koden, vill du genomföra?

– Jag vill göra vanliga saker ovanligt bra.

Vad innebär det i praktiken?

– Att man har en naturlig energi, en tydlig kraft, en idé, att få laget enat. 

IFK Göteborg ligger tia, elva poäng efter ledande Malmö FF efter att åtta av 30 omgångar har spelats. Det är fem poäng upp till AIK på tredjeplatsen.

Givet svar

– Klubbens vision är att vara med i toppen. För mig gäller det att börja vinna matcher. Jag är här för att vi ska göra bättre resultat.

Hur överraskad var du över att få frågan att träna IFK Göteborg igen?

– Ingenting överraskar mig längre (skratt). Det var ett väldigt intressant erbjudande eftersom IFK Göteborg för mig tillhör det översta skiktet bland klubbar i Skandinavien. Svaret var ganska givet för mig. 

– För en vecka sedan landade jag efter en bortamatch mot Tromsö och nu står jag här. Det är så den moderna fotbollen ser ut, säger Mikael Stahre.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.