Pia Sundhage förlänger med Brasilien

Pia Sundhage har förlängt sitt avtal som förbundskapten för Brasilien.

Hon kommer att leda landslaget fram till OS 2024.

– Jag har blivit förälskad i det här landet, säger hon.

Åtta segrar, fyra oavgjorda matcher och endast en förlust.

Det är Pia Sundhages facit som förbundskapten för det brasilianska damlandslaget. Efter att hon tog över sommaren 2019 har landet dessutom klättrat från elfte till åttonde plats på världsrankningen.

Det ursprungliga avtalet gällde fram till juli 2021, med option på ytterligare två år. Nu står det klart att hon fortsätter i ”fotbollens förlovade land” ända fram till och med OS 2024.

”Jag är så glad över att meddela att vi kommer fortsätta arbeta tillsammans fram till 2024. Jag är lyckligt lottad! Tillsammans är vi starka!” skriver Pia Sundhage själv på Twitter.

”Blivit förälskad i landet”

I ett pressmeddelande från det brasilianska fotbollsförbundet utvecklar hon sina känslor.

– Jag är så glad, mitt hjärta bultar. Det här är väldigt viktigt. Presidenten frågade mig och jag sa ja. Jag har blivit förälskad i det här landet, i de snälla människorna, i fotbollen. Jag vill inte missa den här chansen, för det händer mycket i det här landet. Så tack så mycket CBF (det brasilianska fotbollsförbundet)! Och tack så mycket presidenten, säger Sundhage.

”En positiv förändring”

Presidenten Rogério Caboclo säger att damfotbollen i landet har utvecklats de senaste åren.

– Pia och hennes team har stått för en positiv förändring som uppskattas av alla, såväl spelare som supportrar och ledning, säger han.

Det nya avtalet sträcker sig över sommarens OS i Tokyo (som har flyttats fram från 2020), Copa America 2022, VM 2023 och OS 2024.

Pia Sundhage, som fyller 61 i februari, har tidigare tränat både Sverige och USA:s landslag.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

ÄMNEN I ARTIKELN