PL-ägarens miljonvinst efter sålda FA-cupbucklan

London Calling: Dagens rubriker från Premier League och England

Publicerad:

FOTBOLL

Fruktan sprids efter West Ham-ägarens försäljning av FA-cupbucklan, Manchester United riktar blicken mot Barcelona och Premier League tvärvänder gällande handsregeln.

Här är dagens engelska fotbollsrubriker.

DAGENS SNACKIS

West Hams delägare David Gold har fått ett extra tillskott på 760,000 pund (ca 8,8 miljoner kr) till sin privatkassa efter att ha sålt den äldsta FA-cupbucklan som existerar. Det råder stor mystik kring vem köparen är, vilket har gett upphov till protester bland en del engelsmän som nu fruktar att reliken kan skeppas utomlands.

Bucklan, som gavs till vinnaren av FA-cupen mellan 1896 och 1910, såldes på Bonhams auktion i London under tisdagen. Själva materialet är inte särskilt värdefullt då den endast kostar runt 25 pund att tillverka. Försäljningssumman innebär att Gold, som köpte bucklan 2005, har gjort en vinst på nära 300,000 pund (ca 3,5 miljoner kr).

Klubbar som Bury, Tottenham, Manchester City, Sheffield United, Sheffield Wednesday, Newcastle och Manchester United fick äran att lyfta just denna buckla då den var i bruk. Det är ännu oklart om Gold kommer investera pengarna i West Ham.

Foto: Yui Mok / TT NYHETSBYRÅN

DAGENS U-SVÄNG

Helgens kritik kan ha gett resultat. Premier League ser ut att göra en tvärvändning gällande den omtvistade handsregeln. Klubbarna ska enligt Daily Mail ha informerats under gårdagen att domarna ges mer svängrum än tidigare. Från och med helgens matcher kommer saker som avstånd från kropp till arm samt huruvida bollen var ett direktskott på mål att vägas in i bedömningen.

DAGENS CITAT

”Vissa behöver ju inte ens spela för att ta sig hit!” – Solskjaers lilla ordkrig med José Mourinho fortsätter. På presskonferensen inför Manchester Uniteds ligacupmöte med Brighton hintade norrmannen skämtsamt att Tottenham tog sig till fjärderundan utan att lyfta ett finger. Anledningen var att Leyton Orient tvingades dra sig ur på grund av ett coronautbrott.

DAGENS SILLY

Manchester United kan rikta blicken mot Barcelona och Ousmane Dembele om de ser Jadon Sancho som förlorad det här fönstret, menar Daily Mail. Klubben förnekar att ett bud på 91,2 miljoner pund (ca en miljard kr) har lagts och sedermera nekats av Dortmund. Sancho, som har dragit sig ur supercupmötet med Bayern München på grund av sjukdom, är fortfarande högst upp på Uniteds önskelista. Klubben ska dock inte vara sugen på att betala Dortmunds begärda summa på 108 miljoner pund (ca 1,3 miljarder kr), därav intresset för Barcelonas 23-åring. Det pratas i så fall om ett lån.

Foto: Joan Monfort / TT NYHETSBYRÅN

DAGENS BESTRAFFNING

Phil Foden och Mason Greenwood väntas inte finnas med i Englands kommande landslagstrupp. Manchester City respektive United-spelaren får fortfarande betala för övertrampet på Island då duon bjöd in två tjejer till spelarhotellet. Gareth Southgate ska välja ut ett lag till landskamperna mot Wales, Danmark och Belgien.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.