Janne Andersson stöttar Berg: ”Fullständigt oacceptabelt”

Marcus Berg: Klart man blir påverkad

Marcus Berg utsattes för näthat efter matchen mot Spanien i går.

Nu får han stöd från förbundskapten Janne Andersson.

– Att bli attackerad på det här sättet är fullständigt oacceptabelt, säger förbundskaptenen.

Marcus Berg fick utstå stort hat efter sin insats mot Spanien i går.

Könsord, indraget medborgarskap, en skam för landet var några av hatkommentarerna mot anfallaren på sociala medier.

Marcus Berg stöttas av Janne Andersson

Under tisdagen har svenska fotbollförbundet polisanmält flera av kommentarerna.

Och på tisdagens presskonferens fick Marcus Berg stöd från Janne Andersson.

– Att bli attackerad på det här sättet är fullständigt oacceptabelt. Det är totalt oacceptabelt. säger förbundskaptenen på presskonferensen.

– Precis som alla andra spelare som spelar i landslaget är Marcus en oerhört stolt representant för Sverige. Det här är deras höjdpunkt i livet, att vara med i ett mästerskap. Jag kan garantera att det är ingen av dem som går ut och medvetet är dålig på planen. De gör sitt yttersta in i döden för Sverige.

Marcus Berg: Jag stängde av

Själv tog huvudpersonen inte del av hatet på sina sociala medier.

– Nej, jag stängde såklart av sociala medier. Tyvärr så vet man att det kan komma lite skit efter en missad chans eller nånting som händer i en match. Det är nåt man vet om kan hända. Jag har avskärmat mig så gott det gått och har pratat med min fru, säger Marcus Berg.

– Det var tungt i går och i natt men det är nåt man får bearbeta och gå vidare med. Det som händer vid sidan av och på social medier är skittråkigt. Men som jag sa så får man avskärma sig. En anmälan är gjord. Klart det inte är acceptabelt och något som jag inte accepterar.

Vill se förändring på sociala medier

Nu vill Marcus Berg få till en förändring på sociala medier:

– Jag tror att vi måste upp i högre instanser för att få en förändring. Förhoppningsvis med en anmälan kan det hända något och jag hoppas att fler kan göra det (en anmälan, reds anm) om det händer. Det är för framtiden och för våra barn och ungdomar som måste lära sig och få ett bättre klimat och förstå vad som inte är acceptabelt.

Skicka in ditt stöd till Marcus Berg och svenska landslaget.

 • 15 juni 202116.38

  0-0 mot Spanien ... Say no more! Vi är ett helt land bakom er, låt inte mobbarna ta plats. 1 viktig match avklarad, 2 kvar och så fortsätter vi!

  jempa
 • 15 juni 202116.38

  Forza Marcus och Sverige!

  Andreas van Lunteren
 • 15 juni 202116.38

  Det här handlar inte om fotboll (även om de stod för en makalös prestation), det handlar om människovärde o respekt. Ingen ska utsättas för hat, på nätet eller i livet. Tyck, pika (med glimten i ögat), skoja - men gör det med respekt för din medmänniska!

  Putte
 • 15 juni 202116.38

  Grymt kämpat hela laget. Just att Ni är ett lag är styrkan! Och Berg skit i de icke fotbollskunniga som inte fattar hur snabbt det går och hur lätt det är att komma fel till bollen. Lycka till framöver ⚽️👍

  Stephan
 • 15 juni 202116.38

  ❤️❤️❤️

  Annica
Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.