Damlandslaget till La Manga

FOTBOLL

Det var inte särskilt många skrällar i truppen som Pia Sundhage presenterade under eftermiddagen.

Men Katrin Schmidt som tidigare representerat Tyskland kommer att spela för Sverige – efter att hon nu fått beviljat medborgarskap.

Katrin Schmidt som spelar i Djurgården har ansökt om svenskt medborgarskap och beviljats det – vilket betyder att hon nu kan spela med det svenska landslaget.

Schmidt har tidigare spelat med Hammarby, Tyresö och Rosengård samt vunnit två SM–guld. I landslagssammanhang har hon spelat tre U21–matcher för Tyskland.

Schmidt har spelat i damallsvenskan sedan 2010.

Tillskott

Landslaget som kommer att mäta sig mot England och Norge är presenterad.

Det var ett ganska väntat lag med många rutinerade, men en ny är bland andra Hanna Glas, som för tillfället spelar i Umeå men är på väg till Eskilstuna.

Glas blev uttagen en gång tidigare men skadade sig.

Sundhage menade att hon är en spelare inför framtiden – men att man också söker efter riktigt bra ytterbackar.

Hanna Folkesson som var en del av landslaget innan hon drog på sig en korsbandsskada som tvingade henne till lång frånvaro är också tillbaka.

– Jag är väldigt glad att Folkesson är tillbaka efter sin korsbandsskada, säger Sundhage.

Uppladdning inför EM

Målet med EM är enligt Sundhage att lyckas ta en medalj, men vägen dit handlar mycket om att få nya spelare att fungera med de mer rutinerade och hur laget ska spela.

– Ska vi spela 4–3–3 och försöka förbättra avsluten centralt eller ska vi göra det vi är bra på och gå på kanterna? Det är sådant vi måste komma på, säger Sundhage.

Gruppen i EM är kanske inte den lättaste för Sverige.

Man ställs mot Tyskland, Italien och Ryssland.

– Tyskland är världens bästa lag, som vi ställs mot i öppningsmatchen. Men vi vill ha revansch efter OS–finalen som vi förlorade med heder.

ARTIKELN HANDLAR OM