Gusten Dahlin blir ny programledare för Champions League

Gusten Dahlin.
Gusten Dahlin.

TV4 och C More har tagit över rättigheterna för att sända UEFA Champions League.

Nu står det även klart att Gusten Dahlin blir ny programledare för ligan.

– Mäktigt att själv få ta över programledarrollen, säger han i ett pressmeddelande.

Programledaren och sportjournalisten Ola Wenström har varit nära sammanknuten med Champions League-sändningarna i över ett decennium innan han efter en del turbulens med Viaplay petades från att göra Champions League-finalen i våras.

Det var redan klart då att kontraktet med produktionsbolaget och programledaren inte skulle förnyas, men huruvida Wenström skulle fortsätta med CL å TV4 och C Mores vägnar var oklart – till Sportbladet sa Wenström att han inte ville kommentera några eventuella förhandlingar. Ett par månader senare var beskedet att Wenström skulle satsa på sitt eget bolag, för tv-produktion i utlandet.

”Otroligt roligt”

Besked kring vem som blir hans efterträde har dröjt. Nu meddelar C More vem som får programledarrollen – Det är Gusten Dahlin, som senast programledde EM men också leder fotbollspodden Tutto Balutto och har gjort lett C Mores fotbollsmagasin Fotbollssöndag Europa.

– Jag tror inte att jag har missat en enda Champions League-sändning sedan Nebojsa Novakovic chippade in 1-0 mot Barcelona på Råsunda 1999, så att efter drygt tjugo år av slaviskt tv-tittande på dessa matcher känns det helt otroligt roligt och mäktigt att själv få ta över programledarrollen, säger han i ett pressmeddelande.

Champions Leauge inleds på tisdag med playoff-matcher.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.